Pandemia a auto z Niemiec

17 Maj 2021, 18:17

Cześć,
Znalazłem ogłoszenie samochodu, które znajduję się w Niemczech. Chciałbym się zapytać jak wygląda sprowadzenie auta w czasie pandemii. Konkretnie chodzi mi o załatwienie formalności w urzędzie. Z tego co mi wiadomo po kupnie powinniśmy się udać do urzędu wraz z poprzednim właścicielem. Wymiana tablic, umowy itp. Tutaj właśnie mam pewien problem. Czy to prawda że wizyty w urzędzie trzeba wcześniej rezerwować z wyprzedzeniem np. 3 dni? Jeśli tak to właśnie urzędy w Niemczech najbardziej by wydłużyły cały proces. Czy jest to prawda czy może od razu można wszystko załatwić?
Jeśli chodzi o pozostałe obostrzenia typu kwarantanna to nie dotyczą mnie z powodu szczepionki.
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Maj 2021, 18:14

nie lepiej lawetką podjechać po to? lub ktoś by Ci to wziął..z niemiec to na drugi dzień kogoś znajdziesz po odbiór auta.

niemiec raczej nigdzie z tobą chodził nie będzie (chyba że go przekonasz :lol: ) auto zapewne ma wymeldowane i tyle go interesuje, płacisz kase i zabierasz z posesji i tyle go interesuje. :P
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...