Panel Klimatyzacji Leon 1

10 Lut 2019, 15:24

Witam, mam problem z panelem klimatyzacji w moim seacie, zanikają niektóre segmenty i ogólnie dziwnie działa podświetlenie. Ciężko odczytać ile jest ustawionych stopni i które funkcje są włączone. Co można z tym zrobić? Pozostała tylko wymiana?
maks775
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 30 06 1990
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Felicja
Silnik: 1.3 50KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

10 Lut 2019, 20:51

Podejrzewam, że tak. Chyba, że znajdziesz kogoś, kto lubi bawić się z takimi rzeczami. Na pewno trzeba wymienić podświetlenie wyświetlacza, a zazwyczaj są to diody. Więc lutowanie. No i kwestia zanikania samych segmentów - jest to zwykły wyświetlacz ciekłokrystaliczny, więc wymiana układu scalonego. Ciężko będziesz miał kogoś poszukać. Ale nie mówię, że nie. Kiedyś, jak jeszcze miałem dobry wzrok, to lubiłem się z takimi rzeczami bawić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Lut 2019, 21:47

A czy ewentualnie ktoś z was mógł by mi pomóc w wyborze aukcji na którymś z portali aukcyjnych ? Bo wgl nie wiem na co zwracać uwagę :/
maks775
Nowicjusz

10 Lut 2019, 21:52

maks775 napisał(a):Bo wgl nie wiem na co zwracać uwagę :/
musi być taki sam, nie ma tam kilku rodzajów, jak go zdemontujesz to masz naklejkę z numerem seryjnym dla pewności zamów o takim samym numerze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lut 2019, 22:01

czyli trzeba zdemontować całe radio i popielniczkę :/ sporo rozbierania i jakiś czas bez nawiewu,ale skoro lepiej o takich samych numerach to może lepiej tak właśnie zrobić
maks775
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...