Panel środkowy do focusa mk2

22 Maj 2010, 19:50

Witam!
Mam pytanko, czy wiecie może gdzie można kupić panel (ta obudowa radia i pokręteł od nawiewu)???
Całe allegro przeszukałem i nie moge nic znaleźć:/. Znaczy się jeden był, ale w kolorze czarnym, a mi zależy na srebrnym.
Jeżeli ktoś zna jakiś sklep internetowy, gdzie mógłbym to kupić to poproszę o namiary:)

I jeszcze jedno...jak ten plastik fachowo się nazywa??

Zdjęcie przedstawiające element o który mi chodzi(zaznaczone czerwonym kółkiem;) ):
http://www.voila.pl/242/olbvq/?1

Z góry dzięki za info

Pozdro

[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 14:24 ]
kurczę
czy nikt nie wie gdzie to coś można kupić albo chociaż jak to się fachowo nazywa? Albo jakiś numer seryjny tego elementu??
Błagam...niech ktoś się znajdzie kto o tym coś wie;D
Naprawdę potrzebuję wymienić ten plastik natychmiastowo!!

Pozdro
Scorpio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Maj 2010, 20:05

To jest panel nawiewu/klimatyzacji. Wpisz na allegro panel Focus to wywali Ci sporo wyników. Jest kilka srebrnych w cenie ~ 200 zł
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Maj 2010, 12:11

o coś takiego właśnie mi chodziło:)
dziękować

Ale coś kurczę drogie to jest...głupi plastik za 200zł...masakra
Scorpio
Nowicjusz

31 Maj 2010, 13:29

Co się stało z Twoim?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Maj 2010, 18:41

dookoła radia po bokach(jak się przybliży zdjęcie to powinno być widać) jest pełno rys od śrubokręta. Śrubokrętem podważałem ten plastik by go wyciągnąć bo chciałem dobrać się do bebechów pokręteł;D
Strasznie to teraz wygląda dlatego chce wymienić ten plastik na nowy lecz jego cena mnie przeraziła. Do foczek mk1 taki plastik kosztuje ok 50zł!!, a do mk2? Masakra. Co prawda od razu z panelem nawiewu są te plastiki, no ale i tak...po co mam kupować plastik+pokrętła jak mi sam plastik jest potrzebny?
Kurczę...to był błąd, że tak na "chama" go wyciągałem:/
Scorpio
Nowicjusz

31 Maj 2010, 19:34

Jest taka folia 3M DINOC Carbon - ludziska na FKP oklejają sobie tym panele i są zadowoleni (ja zresztą też mam tak zrobione ale tak do końca to mi się nie podoba).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...

31 Maj 2010, 20:41

a czy mógłbyś zrobić fotkę tego panelu jak u Ciebie to wygląda? W internecie trochę tego jest, ale wolałbym zobaczyć jak to wygląda w focusie i u średnio zadowolonego użytkownika:). Byłbym wdzięczny
Scorpio
Nowicjusz

31 Maj 2010, 20:55

No na foto będzie wyglądało tak samo jak na innych fotach w necie ;) W realu jest trochę mniej fajne ale nie ma tragedii i nie kosztuje 200 zł ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Maj 2010, 21:48

no właśnie...majątku to nie kosztuje więc nawet jeżeli będzie to wyglądało okropnie(w moim przypadku nieumiejętnego oklejenia panelu) to nie będzie mi szkoda wyrzucić tego do śmieci^^. W najgorszym wypadku kupie cały panel, ale myślę, że nie będzie tak źle:p

Dzięki za podrzucenie pomysłu z tą "folią" :)
Scorpio
Nowicjusz

01 Cze 2010, 07:21

Zobacz sobie ten temat na FKP. Są tam fotki oklejonych paneli. Koleś o nicku Rasta zajmuje się tym zawodowo - spytaj się co, jak i za ile? ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Cze 2010, 10:17