Panowie! Dziewczyna szuka auta dla siebie - 11/12 tys. PLN

28 Mar 2009, 21:18

Witam serdecznie!

Mam nadzieję, że na tym forum znajdę pomoc Panów znających się na rzeczy. Szukam niedużego auta, ekonomicznego i dość niezawodnego. Do ceny ok. 11/12 tys. PLN. Podoba mi się Skoda Fabia, ale moja ocena auta kończy się na jego wyglądzie, więc POMOCY!!!
:wink:
goka1987
Nowicjusz

Miejscowość: dolnośląskie

28 Mar 2009, 21:22

Może Opel Corsa albo Volkswagen Polo
Hunter cars

28 Mar 2009, 21:32

Skoda Fabia to byłby dobry wybór ale taką za 12 tyś. to radzę konkretnie sprawdzić pod każdym względem bo różnie może być z nią za takie pieniądze.
Polecam silnik 1.9 TDI jednak chyba się nie uda zmieścić cenowo z tym silnikiem.
Więc 1.4 też godny polecenia choć osobiście bym wolał poczekać jeśli to możliwe, dołożyć odrobinkę i kupić Diesla.
Wybór należy oczywiście do Ciebie.
Pozdrawiam.
stasiowski121

28 Mar 2009, 21:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -uwazam ze super autko dla kobiety
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -moja ciotka taka jezdzi
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2009, 22:34

Nad VW Lupo krótko się zastanawiałam, ale słyszałam, że ma niskie zawieszenie, a to na naszych drogach chyba nie jest wskazane... Fiat Panda to może być coś, nad czym chyba warto pomyśleć... Czekam na inne pomysły, a za dotychczasowe dziękuję :D
goka1987
Nowicjusz

28 Mar 2009, 23:17

u mnie na wiosce synek jezdzi VW Lupo po tuningu,autko obnizone i smiga na luzie http://www.tuning.home.pl/kamikaze/vowo.html
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejski model w nowej odsłonie - Skoda Citigo
    Na wiosnę 2017 roku najmniejszy model Škody zyskuje zmodernizowany przód nadwozia oraz zmiany we wnętrzu. Nową twarz modelu buduje przeprojektowana maska, grill oraz zderzak z wbudowanymi światłami przeciwmgłowe, ...

29 Mar 2009, 01:16

Ja bym też polecał Lupo w dieslu 1,2 chyba (?), ten co pali 3l :D, bardzo ekonomiczny, mały i zwinny samochodzik wprost dla kobietki tylko czy się w tych pieniądzach wyrobisz? Nie wiem.. ale warto poszukać i pomęczyć sprzedawców o zlicytowanie ceny w dół. Co do niskiego zawieszenia, jak on ma niskie to ja nie wiem, musiał bym chyba Alfą trzeć o asfalt :D.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

29 Mar 2009, 08:38

no jest obnizony o 4cm czyli 40mm
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2009, 18:44

Wciąż jestem w trakcie poszukiwań, wiem, że Fabia jest trochę poza moim zasięgiem, ale co sądzicie o Seat Ibiza diesel? :roll:
goka1987
Nowicjusz

29 Mar 2009, 18:54

Panowie! Dziewczyna szuka auta dla siebie - 11/12 tys. PLN

Szukaj Lupo zobacz co pisze user o spalaniu:

trasa autostrada , ale do 110 km/h - 2,7 l/100
miasto, ciężkie zimowe warunki - 4,2 l/100
średnio wiosenne dni , cykl mieszany - 3,3-3,6 l/100
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

29 Mar 2009, 19:56

Moim zdaniem auto dla kobiety powinno być małe, zwinne, ma mało palić (najlepiej Benzyna+LPG) oraz tanie. Fiat Panda to dobry wybór, lecz większość osób jak widzi pande to napewno w niej kobieta, więc za mało orginalne. Auto ma też być bezawaryjne. Najbardziej odpowiadała by Honda Civic 1,4 97r., taką kupi już za 9000 zł, a bardziej zadbaną za 10000 + LPG zwykłe 1500zł a sekwencyjne 2500zł. Bo takie coś jak Renault to sie kupy nie trzyma. Volkswagen być by mógł ale lupo za brzydkie dla kobiety, takie jak np. golf, polo to auta bezawaryjne rocznik 97 już za 8000zł. Bo jak pani proponuje Skoda Fabia to nie jest za dobre auto pod względem serwisowania i ogólnie ja do Skody mam niechęć ale fabia ma dobre silniki ponieważ są z volkswagena. Ostatecznie proponuję Hondę Civic ([link do oferty na Allegro wygasł], [link do oferty na Allegro wygasł])
Lub Volkswagena Polo ([link do oferty na Allegro wygasł])
a także Volkswagen Polo ([link do oferty na Allegro wygasł])
Podane auta w cenie się mieszczą małe silniczki i wygląd.. to już kwestia gustu. O więcej porad pod nr.GG 2951614.
MR.Miał
mrmial
Nowicjusz

30 Mar 2009, 20:28

Moje typy Ibiza 1,4l lub Polo 1,4. Lupo jest małe i rejestrowane chyba na 4 osoby...poza tym wszystkie Lupo są sprowadzone.
Cena Lupo i Polo jest zbliżona więc po co wydziwiac..? :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna