Witam. MNam kilka ogólnych pytań odnośnie kupna samochodu sprowadzanego do Polski. Jak to jest z ubezpieczeniem i rejestrowaniem takiego auta w Polsce?? A jak jest z tymi zniżkami na ubezpieczenie? Bo moja matka jest właścielem samochodu a współwłasicielem mój ojciec, to moge wziąć mój samochód aby właścielem był ojciec a ja współwłaścicielem i zachowane będą zniżki? Czy musi być właścicielem mama?
Jak ojciec juz jakis czas byl wspolwlascicielem to napewno ma juz znizki 60% wiec terazon moze miec juz auto na siebie i Ty jako wspolwlasciciel zeby tobie znizki tez lecialy, tylko ze na nowe auto nie bedzie pelnych 60% znizek bo ty masz zwyzki za wiek , za to ze nie miales wczesniej auta zarejestrowanego na siebie i cos tam jeszcze tak ze bedzie znizka okolo 30%
a jak rejestrujesz auto z niemiec czy z polski to ubezpieczneie nie ma wiekszego znaczenia bo placisz tak samo
Od czsau podpisania umowy na kupno samochodu będziesz miał chyba tydzień czasu na uregulowanie spraw w Urzędzie Skarbowym - tam się płaci chyba 2% wartości rynkowej auta (albo coś koło tego...), ale oni tam mają swoje rubryki i wartośćauta ustalająwg nich. Czyli jeśli nawet kupisz auto 5-letnie za powiedzmy 1000zł, a na rynku kosztuje ono 10tyś zł, to i tak zapłacisz wg ICH taryfikatora, czyli 2% z tych 10tyś.
smarek nikt Ci nic nie sprawdzi , bo to Ty wpisujesz sobie wartosc auta i od tego placisz 2% mozesz wpisac ze auto ktore realnie jest warte 10tys u Ciebie na druczku bedzie warte 1000zł , ale taka sama kwote musisz miec na umowie kupna sprzedazy, nikt Ci sie do tego nie doczepi
czepiac sie moga dopiero pozniej jak ktos to sprawdzi, a sprawdzaja nei wszystkich a wyrywkowo , nie ma co ryzykowac za pare groszy bo pozniej placi sie kary dosc duze
od 10tys wartosci auta zaplacisz 200zl podatku wiec grosze, pozniej w wydziale komunikacji ta karteczka z us nie jest CI do niczego potrzebna
Najpiękniejsze szwedzkie tuningowane ciężarówki Firma PKS Gdańsk – Oliwa SA właściciel największego w Polsce Portalu Przepraw Promowych Promy24.com we współpracy z firmą Polferries przeprawią najpiękniejsze tuningowane pojazdy na tegoroczny zlot Master Truck, ...
nie bedzie musial byc osobiscie jak sobie w domu napiszesz takie oswiadczenie ze jestes jego pelnomocnikiem czy cos w tym stylu w us nie trzeba a w komunikacji maja swoje druczki i bedziesz musial go wypelnic i zlozyc podpis taty z tym przynajmniej u mnie niema problemu
us nie chce od Ciebie umowy tylko zebys oplate zrobil a do komunikacji bedziesz potrzebowac umowe , dowod osobisty , wypelniony papierek od nich, karte pojazdu , dowod rejestracyjny , wazne ubezpieczenie , tablice i chwile wolnego czasu
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.