Parking - trenowanie jazdy

09 Sie 2008, 20:32

Witam wszystkich. Nurtuje mnie pewna rzecz: w moim miasteczku jest centrum handlowe, teraz zostało sprzedane i narazie nic tam sie nie dzieje. Jak przy kazdym centrum jest duzy parking (teraz nic tam nie stoi, nie jezdzi itp, caly czas stoi pusto). I tu moje pytanie: czy mogę tam sobie pojeździć (nie mam jeszcze prawa jazdy, jestem w trakcie kursu) bez żadnych konsekwencji? np.: że policja sie do mnie przyczepi itp? :) Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)
v0sen
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

12 Sie 2008, 20:21

v0sen napisał(a):Witam wszystkich. Nurtuje mnie pewna rzecz: w moim miasteczku jest centrum handlowe, teraz zostało sprzedane i narazie nic tam sie nie dzieje. Jak przy kazdym centrum jest duzy parking (teraz nic tam nie stoi, nie jezdzi itp, caly czas stoi pusto). I tu moje pytanie: czy mogę tam sobie pojeździć (nie mam jeszcze prawa jazdy, jestem w trakcie kursu) bez żadnych konsekwencji? np.: że policja sie do mnie przyczepi itp? :) Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :)

Witaj,

na swoim terenie prywatnym mozesz sobie jezdzic ile chcesz, ale na czyims, bez zgody wlasciciela to raczej nie - oczywiscie oficjalnie ;)
thomas83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: DE

22 Sie 2008, 19:11

U nas jest lotnisko i też jest to teren prywatny, kolega dostał za jazdę tam 500 zł plus 100 za jazdę po terenie prywatnym, nie odroczyli prawka bo trafił na człowieka :)
kociub
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Jazda nocą - czy to dobry pomysł?
    Korki i wysokie temperatury są bardzo męczące i stresujące, więc część kierowców decyduje się w okresie letnim na jazdę nocą. Jednak gdy unikamy jednych uciążliwości podróżowania, niestety mogą pojawiać się ...