Parking tylko dla kobiet

29 Mar 2010, 10:33

Pierwszy parking dla kobiet

Pierwszy w Polsce parking dla kobiet uruchomiła poznańska Galeria Malta. To 200 oznakowanych miejsc. Są też specjalne lustra ułatwiające wykonywanie manewrów

źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... obiet.html

Mężczyźni i kobiety zdają ten sam egzamin na prawo jazdy. Jeżeli go zdały, to oznacza, że mężczyzna i kobieta powinni posiadać takie same umiejętności. Z jakiego więc powodu uznaje się z góry, że kobieta jest gorszym kierowcą niż mężczyzna?

Dyrekcja galerii chyba naprawdę wychodzi z założenia, że wszystkie kobiety zaliczają egzamin na prawko za loda.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 13:11

Nie obrażając kobiet - jak widzę, że za kierownicą siedzi kobieta, to już mnie ciarki przechodzą. Spotkłem wiele kobiet - kierowców i śmiało, z reką na sercu mogę powiedzieć, że na 100, tylko góra 5 jeździ normalnie, nie powodując zagrożenia w ruchu ani adrenaliny u innych kierowców. Owszem - są kobiety, które za kierownicą są lepsze od niejednego mężczyzny. Ale tego jest naprawdę maleńki odsetek. Dla przykładu - w moim bloku mieszka 14 kobiet i 9 ma prawko i samochody. Matko Boska Częstochowska - co one wyprawiają na parkingu osiedlowym... Jedna ostatnio parkowała między dwoma samochodami Fiatem Punto przez chyba 10 minut. W końcu stwierdziła, że nie da rady zaparkować tak, żeby wyjść z samochodu. Zauważyła sąsiadkę ( która też ma prawko ), a która szła ze sklepiku osiedlowego o pomoc w parkowaniu. A że byłem ciekaw jak ona jej pomoże to patrzyłem, a tym bardziej, że zamierzała zaparkować koło mojego samochodu z lewej strony. Wiecie co zrobiły? Ustawiła się samochodem tak, żeby dało radę wjechać, po czym wysiadła, zamknęła drzwi i obie WEPCHAŁY samochód międzu dwa inne, w tym mój. Odległość między samochodem jej a moimi drzwiami kierowcy była 5 cm!!!!! I co byście zrobili?
Z kolei w zimie, jedna paniusia ( też sąsiadka ) rano podeszła do mnie jak odśnieżałem swój samochód i mówi mi, żebym jej też odśnieżył, bo ona sobie pomoczy śniegiem kożuszek!!!!!! No k....a m.ć...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Kwi 2010, 11:02

A propo parkingu, ostatnio nawinął mi się ciekawy filmik. Nie do końca podoba mi się ten pomysł?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2TVPZsk5eJs[/youtube]
Ostatnio edytowany przez grzeg1968, 07 Kwi 2010, 22:15, edytowano w sumie 1 raz
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

08 Kwi 2010, 22:05

Dishman napisał(a):
...
Dyrekcja galerii chyba naprawdę wychodzi z założenia, że wszystkie kobiety zaliczają egzamin na prawko za loda.

To jedna strona medalu a druga to że takie działanie to DYSKRYMINACJA !!!

ps Polska to dziwny kraj...
aD4m777
Nowicjusz

Miejscowość: krk

10 Kwi 2010, 21:05

aD4m777 napisał(a):ps Polska to dziwny kraj...

Już myślałem że powiesz że dziki :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Kwi 2010, 13:39

Część kobiet zapewne ciśnie do tej galerii gdyż ma pewniaka że bez problemu zaparkuje autko, aczkolwiek uważam że nie powinno się tego tolerować, czym moje auto różni się od auta kobiety? ja też chce parkować i ona także, heh osobiście będąc kobietą nie odwiedziłbym tej galerii handlowej, czułbym się w niej co najmniej obrażony. Czy takie zagranie piarowców nie sprawia że społeczeństwo spostrzega kobietę za kołkiem jako bezmózgie stworzenie z cyckami służące do nie skomplikowanych czynności? chyba tak.... Tylko do jakich wg nich?

Pozdrawiam
OnanBarbarzynca
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin/Mierzęcice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...

19 Kwi 2010, 19:32

Znam wiele kobiet, które jeżdzą równie dobrze jak ja. Zna wiele kobiet, które dokładniej ode mnie parkują. Mi się często nie chce poprawiać, a mam znajome które poprawiają po trzy razy. Specjalne parkingi dla kobiet? Jestem na nie.
?stupid
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno

30 Kwi 2010, 12:09

moze w końcu skączą sie obd rapane samochody na parkingu.nieznam kobiety która zrobi test łosia przy 80 km/h i nie obróci jej samochodu.wiec nie znam kobiety która jeździ lepiej ode mnie
Ostatnio edytowany przez sebastian43210, 01 Maj 2010, 13:51, edytowano w sumie 1 raz
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa