Parkowanie pewnej pani

08 Maj 2014, 19:44

Kilka dni temu, będąc w jednym z hipermarketów miałem zaparkowany na czas zakupów samochód. Gdy wróciłem do auta i zacząłem pakować rzeczy do bagażnika, nadjechał drugi samochód, tuż obok parkując jakieś 30 cm ode mnie. Patrzę się, a tu jakiś babsztyl zaczyna wygrzebywać sie z auta i szyderczo śmiejąc sie patrzała na mnie. Zapytałem ją dlaczego tak blisko stanęła. A ona odp., że tu lubi parkować (jedno z najblizszych miejsc do wejścia do marketu) i, że nie sprawia jej to problemu takie wysiadanie z auta. Zapytałem ją ponownie, czy złośliwie to robi gdyż prawie cały parking był już wolny (była pora wieczorowa). Ona odp.- nie, tu jest jej miejsce i że ja źle stanąłem, nie w/g oznaczonych linii.
Wtedy się troche zdenerwowałem i ją "ochrzaniłem", żeby mi odjechała i niech staje gdzie indziej. Odjechała, ale po jej gestach było widać że to czysta złośliwość i chamstwo.

Taka moja przygoda na parkingu.
Jak widać kretyni moga się trafić wszędzie. :/
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Maj 2014, 09:45

Art. 49 pkt 2 pdpkt 2 mówi : "Zabrania się postoju: (...) w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu.
Prosta gadka z taką cwaniaczką - spadasz stąd, albo dzwonię na policję. I warto zacytować ten przepis, podając artykuł :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Maj 2014, 21:33

Ja miałem taki przypadek 2 lata temu że stanąłem pod hipermarketem, wracałem z zakupami do samochodu. Spostrzegłem że gość Lanosem szoruje mi po zderzaku, więc zaczynam się drzeć. On jedzie dalej, w końcu stanął i wysiada. Idzie oglądać co zrobił i wyskakuje do mnie z tekstem "Mógł pan kupić węższe auto bo to zajmuje dużo miejsca" :lol: :lol: :lol: Myślałem że padnę tam.. Moje auto mieściło się między liniami więc nie miał mi nic do zarzucenia, ale on i tak swoje że zawsze parkował bez problemu itd.. W końcu po prawie pół godzinnej kłótni dał mi 100 na zrobienie tej rysy. I o to taka sytuacja. Gość jeszcze rzucał jakimiś tekstami ale już nie pamiętam. Wiem że jego Lanos wyglądał jak 7 nieszczęść i z każdej strony miał wgniecenia, rysy, obcierki..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Maj 2014, 08:47

krikus napisał(a):kretyni moga się trafić wszędzie

nie ubliżaj kretynom.. :sly:
MotoAlbercik napisał(a):prawidłowo

Kluczowe słowo w tym artykule .. co oznacza i jak to interpretować, to mozna doktorat napisać..
Założyć temat ??? :yes:
kon146 napisał(a):"Mógł pan kupić węższe auto bo to zajmuje dużo miejsca"

to czemu sam nie jeździ hulajnogą ?? :angry:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

11 Maj 2014, 14:02

jazon
Nowicjusz

Auto: Golf IV
Skrzynia biegów: Manualna

11 Maj 2014, 14:12

Tych dwóch sytuacji nie ma co porównywać. Z w/w linku kobieta nie zrobiła tego celowo.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...

14 Maj 2014, 21:38

a propos parkowania przez panie. Podoba mi się kamerka do parkowania w mojej Aurisce. Żona nareszcie parkuje, i to tyłem!, prawie tak szybko jak ja ;) konstruktorzy pomyśleli o wizytach u lakierników, teraz szanse na odwiedziny lakiernika spadły drastycznie :ok:
tmk30
Nowicjusz

Auto: Toyota Auris