Parkowanie

02 Lis 2011, 17:02

Wystarczy zwykła blokada rowerowa - nie sądzę by pojechał ... :lol: :lol: :lol:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

04 Lis 2011, 08:53

nie staję nigdy na tzw 'styk', staram się zostawić trochę miejsca w końcu to inny kierowca też człowiek chce wyjść / wejść do auta,
xbox
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

04 Lis 2011, 15:31

Ale też bez przesady, żeby zajmować 2 albo nawet 4 miejsca parkingowe. Czasami mam ochotę, żeby wywalić gościa z auta i samemu je zaparkować :!:
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

04 Lis 2011, 19:20

Ja tak samo :twisted: Jeżdżę od niedawna ale zawsze staram się zaparkować tak, żeby nikomu to nie utrudniało. A niektórzy jak widzą, że teraz jest parę wolnych miejsc to stanie sobie na dwóch i zadowolony, a potem jak robi się ciaśniej to nie ma gdzie parkować ;/
wawa69
Nowicjusz

09 Lis 2011, 12:03

Jak koleś zastawi dwa miejsca do parkowania to go policja jakoś nie ruszy nigdy. A czasem jak szukam miejsca do parkowania przy okazji imprez - koncerty, mecze etc. wiadomo o miesjce trudno-wszystko jest zawalone to wtedy człowiek szuka czegoś wolnego gdzie popadnie-i wtedy ludzie parkują nawet na trawce gdzieś tymczasowo, no i WTEDY to policja się dosadza do takich miejsc najczęściej-jakby nie mogli wziąć poprawki na to, że jest impreza.
JGibała
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Lis 2011, 20:20

Najbardziej to mnie chyba wkurzają swiete krowy które na chodnikach miedzy samochodami parkują tak że ani przed ani za sie niewcisniesz... :?
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
    Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...

07 Gru 2011, 09:28

up. Co podjezdzam do sklepu to jednak zawsze takiego wiesniaka spotkam na swej drodze
Wiesław14
Początkujący

Auto: Golf

16 Sty 2012, 10:27

Ech.. ja też i to nie jednego. Ci idioci zajmują po dwa miejsca parkingowe, a ja jeżdzę po parkingu jak durna w poszukiwaniu choćby jednego.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

19 Sty 2012, 09:57

Właśnie dlatego uważam,że za takie parkowanie powinny być mandaty,bo nie raz zdarza się,że te samochody ( a raczej kierowcy) zajmują po 2-3 miejsca parkingowe.
Autofocus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1998

24 Sty 2012, 15:29

notorycznie mi się zdarza natknąć się na takich kierowców, co zajmują znacznie miejsca niż powinni, szczególnie jak chcę zaparkować przed biurem gdzie pracuję.. i wtedy k...ch...a mnie bierze, bo muszę 15 minut krążyć po okolicy szukając miejscówki, marnować paliwo, czas i pieniądze, bo jakiś idiota nie potrafi parkować.. co ciekawe, zauważam taką prawidłowość, że im droższy samochód, tym mniej kompetentny kierowca, zarówno przy parkowaniu jak i jeździe ogólnie. oczywiście są wyjątki :)
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2

24 Sty 2012, 15:56

dokładnie bo im drozsz ma samochód to myśli że wszystko mu wolno.też to zauwazyłem oczywiście jak mówisz są wyjątki.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

26 Sty 2012, 15:25

Też nie jestem w stanie tego zrozumieć, czemu ludzie zajmują po dwa miejsca i faktycznie b. często jets to połączone z tym, że są to drogie auta. W d.pach się przewraca!!!
coollamb
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

31 Sty 2012, 20:28

oj tak - mam podobne odczucia. Im lepsze auto tym więcej grubiaństwa i kultura jazdy zanika. Zajmują dwa albo i trzy miejsca... tragedia!
pisii35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Lut 2012, 13:18

Określanie takich przepisów to głupota i ustalane powinno być tylko w najgłupszych krajach jak polska. Zdrowy rozsądek i kultura osobista sama przez siebie mówi, że należy zachować odpowiedni odstęp tak abyśmy wysiedli swobodnie tak samo osoba z drugiego auta stojącego po naszej prawej stronie.
Zajmowanie 2 miejsc przez auta luksusowe jest całkowicie normalne i nikt nie powinien się dziwić wystarczy postawić na 3-4 razy na parkingu i już auto jest poobijane. Stawiając na 2 miejscach ryzyko obicia np drzwiami zmniejsza się wiec zrozumcie tez tych ludzi którzy płaca po 300 tys. zł za samochód.
Zwracać uwagę powinniśmy również dzieciom które dość często obijają nie tylko nasze ale przede wszystkim cudze.
andrzejinf
Obserwowany

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 07 03 1980
Auto: Ford

04 Kwi 2012, 14:22

Dokładnie,kultura jazdy jest tutaj mocno ograniczona i brakuje szacunku dla drugiego kierowcy. Widać to wszędzie,również i na parkingu gdzie jest dosyć tłoczno. Pomijam już "wczorajszych" kierowców,którzy w ogóle nie powinni wsiąść do samochodu,lepiej przebadać się wcześniej alkomatem. W końcu chodzi tutaj o bezpieczeństwo.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa