Witam Otrzymałem mandat za "parkowanie w obrębie skrzyżowania" stojąc mniej-więcej w pozycji widocznej na zdjęciu niebieskiej(?) taksówki: zoom
Parkując, upewniałem się jedynie o takim odstępie 10m i o tym, że nie ma żadnych znaków zakazu: zoom Proszę nie sugerować się kamiennymi słupkami, one są tam na całej długości - także na miejscach wyznaczonych oraz na postoju taksówek. [email widoczny po zalogowaniu] title="(google maps link)">(google maps link) (ważne - znak zakazu zatrzymywania się B-36 obecnie nie stoi na wcześniejszym skrzyżowaniu jak można zobaczyć w tym linku, tylko tak jak na zdjęciu nr2)
Czy aby na pewno złamałem ten przepis? Mandat to oczywiście 300zł, nie ma innej opcji w taryfikatorze. Jeśli mają rację, to w tym wypadku "skrzyżowanie" z ulicą Browarnianą (której nikt nie traktuje poważnie) jest jak dla mnie pułapką (po co przesunęli znak B-36?). Dowiedziałem się, że jest tam kamera monitoringu miejskiego, Straż Miejska otrzymuje telefon i od razu się tam wybiera. Oprócz mnie stał tam jeszcze jeden samochód i tak zbierają kasę.
Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta i przygotować je do cieplejszych warunków. Chociaż w tym roku zima była łagodna, to jednak nasz samochód przez kilka miesięcy był narażony na działanie mrozu oraz substancji ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.