Mandat za światła

27 Sty 2020, 09:11

Jak mijałem policję jadąca z naprzeciwa jadąc bez włączonych świateł to mam się spodziewać mandatu?, Mogli mnie widzieć jedynie przez 2-3 sek. bo jechałem za innymi autami
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2020, 09:20

Raczej nie, nie zdążyli pewnie zobaczyć numerów a jakby chcieli wypisać to by zawrócili i wypisali
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sty 2020, 15:55

A tak z ciekawości ile jest teraz za "nie manie" świateł w dzień :?:
W taryfikatorze jest tylko 200zł za brak wymaganych świateł w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza.
edit: znalazłem, trzeba wybulić stówkę.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sty 2020, 16:56

yeti65 napisał(a):edit: znalazłem, trzeba wybulić stówkę.
Dokładnie tak jest ale tyko przy światłach używanych w dzień od świtu do zmierzchu. Tu masz informację na drugiej pozycji taryfikator-mandatow/przepisy-dotyczace-ruchu-pojazdow/uzywanie-swiatel-zewnetrznych/
Jednak jak już nie będziesz miał świateł w czasie od zmierzchu do świtu to wtedy będą to 2 stówki :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveHybrid 3
    Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...
    Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...