Pas przedni - czy będzie pasował?

09 Gru 2013, 19:45

Witam,
w felerny ubiegły piątek wpadłem w poślizg i uderzyłem swoim autkiem w drzewo w wyniku czego zniszczyłem cały przód.
Mój samochód to VW Lupo 1.0 benzyna rocznik 2002.
Teraz siedzę przez kompem i staram się znaleźć części, oczywiście używane i możliwie jak najtańsze. Przeglądając ogłoszenia znalazłem kompletny pas przedni (do samochodów z klimatyzacją)jednak sprzedawca napisał tam że to do silnika 1.4.
Przyglądając się zdjęciom wydaje mi się że element jest taki sam jak w moim aucie jednak różni się chłodnica od klimatyzacji.
W tej na zdjęciach wejście do chłodnicy jest z jednej jej strony a wyjście z drugiej patrząc od przodu, natomiast w mojej wejście i wyjście jest z tej samej czyli prawej. Co więcej do mojej dokręcony jest osuszacz który włączony jest w obieg gazu, natomiast na zdjęciach pasa który mnie zainteresował tego elementu nie widze.

bardzo bym prosił abyś ktoś podzielił się swoją wiedzą i wytłumaczym mi czy osuszacz jest potrzebny i czy mógłby swój pas zamienić na ten z ogłoszenia.
Kamill1983
Obserwowany

Auto: VW Lupo

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...