Pasat 1.9 TDI 2003 130 KM Problem z wskażnikiem temperatury

06 Lip 2010, 21:04

Witam panowie niedawno nabyłem Pasata 1.9 tdi 130 km 2003.Po zakupie podczas powrotu do domu zorientowałem się że wskazówka temperatury ani drgnie.Na drugi dzień rano ruszyła po jakimś czasie lecz od razu na 90 stopni.Dziś rano jehałem do pracy dystans 8 km ani drgneła gdy wracałem z pracy gdzieś po przejehaniu 7 km wskoczyła od razu na 90 stopni.Co może być powodem tego problemu mam nadzieje że w miare cztelnie opisałem ten problem.Z góry dzięki za odpowiedzi pozdro... :roll: :roll:
RRMODE
ALBERTO03
Nowicjusz

Miejscowość: UK

07 Lip 2010, 09:12

Albo zawiesza sie sama wskazówka albo wskaźnik albo coś nie tak z czujnkiem. Trzeba najpierw sprawdzić czujnik albo miernikiem albo na komputerze w całym cyklu nagrzewania silnika. Jeżeli czujnik okaże się ok, to trzeba zająć się wskażnikiem ewentualnie połączeniami - być może coś gdzieś nie styka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lip 2010, 18:36

Dzisiaj powturka z rozrywki rano jehałem do pracy ani drgnie.Gdy wracałem po pewnym momencie wskoczyła gdzieś na 70 stopni potem na zero i ani drgnie.Dzięki za informacje na poczontek przynajmniej wiem od czego zacząć pozdro......
RRMODE
ALBERTO03
Nowicjusz

07 Lip 2010, 21:22

Prawdopodobnie gdzieś będzie słaby styk i przy wstrząsie ( np. po najechaniu nawet na małą dzurę w jedni ) styk "zaskakuje" i wskaźnik działa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lip 2010, 17:34

To może być to wracając z pracy najehałem na cichego policjanta i z zera zrobiło się 80.....
RRMODE
ALBERTO03
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...
    Ferrari Monza SP1 i SP2
    Ferrari słynie z niesamowitych aut z otwartym nadwoziem. Dziedzictwo marki w tej kwestii sięga bardzo daleko wstecz, a model Monza wprost do niego nawiązuje. To speedster, czyli auto, które nie zna kompromisów. ...