Pasek rdzy na tarczy hamulcowej. PYTANIE OD LAIKA

07 Gru 2011, 17:09

Witam.
Niedawno wymieniałem klocki hamulcowe z tyłu w Golfie III. Klocki wymieniałem w serwisie boscha i ręczny działa bez zarzutu.
Tylko zastanawia mnie trochę to że z przodu widać że klocki z przodu trą całą powierzchnię tarczy(cała tarcza srebrna), a z tyłu zauważyłem że jest taki pasek rdzawego nalotu , czyli tak jakby nie dotykały całej powierzchni tarczy.

Czy to normalne ? Hamulce działają bez zarzutu.
Czy jest taka możliwość żeby założyć nie te klocki w szczęki? Czy też jeśl;i były by złe to nie dało by ich rady założyć?
PlanetTerror
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Gru 2011, 12:07

Jak często używasz auta, jak ostro hamujesz? Ile km już przejechałeś po wymianie klocków? Ten pasek rdzy jest na środku tarczy, czy na obrzeżach ?
Może wystarczy od czasu do czasu porządnie depnąć po hamulcach.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...