Pasio B6 Audi A4 czy A6 a może inny...?

01 Lis 2008, 13:20

slowik93 napisał(a):
Baqś napisał(a):Jeszcze tylko Ci napomne o tym, ze silniki Volkswagena 1.9 TDI robią 700tys km, nie mając żadnej konkurencji na obecny czas.

Dobry żart :lol: Pokaż mi TDi z takim przebiegiem.
A jak jest już taki przebieg to raczej jest to bardzo duży wyjątek niż reguła tak jak w Mercedesie.

Nie mam jak Ci tego udowodnic, natomiast mam znajomego, który ma VW t4, 1.9TDI 100km, jest to auto firmowe, które jezdzi po całej polsce, często jest dopakowane nawet na +900kg i ma juz przejechane na nim 570tys km i dalej jezdzi, pomijając juz fakt, ze to dostawczak, którego silnik zdecydowanie bardziej cierpi niz osobówki, to auto było kupione w niemczech z przebiegiem chyba 170tys km ( możliwe, ze był cofniety licznik ).
Osobiscie mialem Golfa 4 1.9tdi 150km 4x4, byłem jego użytkownikiem od nowosci, zrobilem nim 210tys km, sprzedalem go 3 lata temu znajomemu, który w tym momencie ma na nim bodajze 330tys i nic się nie sypie w silniku, zawieszenie juz bylo robione a silnik nawet nie tykany.
Baqś

01 Lis 2008, 13:40

Baqś napisał(a):
slowik93 napisał(a):
Baqś napisał(a):Jeszcze tylko Ci napomne o tym, ze silniki Volkswagena 1.9 TDI robią 700tys km, nie mając żadnej konkurencji na obecny czas.

A jak jest już taki przebieg to raczej jest to bardzo duży wyjątek niż reguła tak jak w Mercedesie.

Nie mam jak Ci tego udowodnic, natomiast mam znajomego, który ma VW t4, 1.9TDI 100km, jest to auto firmowe, które jezdzi po całej polsce, często jest dopakowane nawet na +900kg i ma juz przejechane na nim 570tys km i dalej jezdzi, pomijając juz fakt, ze to dostawczak, którego silnik zdecydowanie bardziej cierpi niz osobówki, to auto było kupione w niemczech z przebiegiem chyba 170tys km ( możliwe, ze był cofniety licznik ).
Osobiscie mialem Golfa 4 1.9tdi 150km 4x4, byłem jego użytkownikiem od nowosci, zrobilem nim 210tys km, sprzedalem go 3 lata temu znajomemu, który w tym momencie ma na nim bodajze 330tys i nic się nie sypie w silniku, zawieszenie juz bylo robione a silnik nawet nie tykany.

W T4 takiego silnika nie było. Ale myśle że chodziło Ci o silnik 2.5TDI 102km??? Ten silniczek tata ma w Volvo tylko że wersja 140km i musze szczerze powiedzieć że silnik jest super pod kazdym względem oprócz pracy na zimno, głośno klekocze w porównaniu z 10 lat starszym Mercem 3.0D. A tak pozatym to pali od 5 do 8l i jest bardzo elastyczny, osiągi od 0 do 100km/h na poziomie 9-10s. :D Silnik jest bardzo niezawodny, przejechał już 270 000km i nic się nie dzieje, myśle że do 500 000km przy odpowiedniej eksploatacji powinien wytrzymać.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

01 Lis 2008, 13:51

slowik93 napisał(a):
Baqś napisał(a):
slowik93 napisał(a):

W T4 takiego silnika nie było. Ale myśle że chodziło Ci o silnik 2.5TDI 102km??? Ten silniczek tata ma w Volvo tylko że wersja 140km i musze szczerze powiedzieć że silnik jest super pod kazdym względem oprócz pracy na zimno, głośno klekocze w porównaniu z 10 lat starszym Mercem 3.0D. A tak pozatym to pali od 5 do 8l i jest bardzo elastyczny, osiągi od 0 do 100km/h na poziomie 9-10s. :D Silnik jest bardzo niezawodny, przejechał już 270 000km i nic się nie dzieje, myśle że do 500 000km przy odpowiedniej eksploatacji powinien wytrzymać.

Był 1.9 90km a ten jest po chipie, wtedy z 90 robiło się 100, w tym momencie robi się z 90, 110.
Baqś

01 Lis 2008, 15:32

W T4 nie było 1.9TDI, był tylko TD. Czasami się zdarza że ktoś sobie wstawi taki o to silnik.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Lis 2008, 18:47

Ludzie jak ogłaszają samochody to też robią błędy?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Czy to jest po prostu chiptuning z silnika 1.9TDI 105KM?Jeśli tak to czy taki samochód będzie miał dłuższą żywotność skoro ponoć jednostki 1.9TDI 105KM są niezawodne.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

01 Lis 2008, 19:19

motorro napisał(a):Ludzie jak ogłaszają samochody to też robią błędy?

[link do oferty na Allegro wygasł]

Czy to jest po prostu chiptuning z silnika 1.9TDI 105KM?Jeśli tak to czy taki samochód będzie miał dłuższą żywotność skoro ponoć jednostki 1.9TDI 105KM są niezawodne.

Mi się zdaje że to jest błąd w pojemności zamiast 1.9 powinno być 2.0.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Odpowiednia prędkość - co to właściwie znczy?
    Niedostosowanie prędkości do warunków ruchu jest najczęstszą przyczyną wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym z winy kierujących. Wielu kierowców uznaje, że odpowiednia prędkość to taka, którą ...

01 Lis 2008, 20:20

Ok.
Dzięki. :D
Teraz tylko pozostało mi szukać dobrej oferty. :lol:
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk