To może lepiej na autobus iść zamiast auto kupować?..
Taki passat b5 jest na takim samym poziomie jak Mercedes C200 kompressor kombi, ostatnio u mnie taki gość już drugi raz przez 2 lata regenerował maglownice - 950 zł + przeciek płynu chłodniczego, + konserwacja lakieru bo był zgniły jak 25 letni fiat...
Także żadne auto nie jest cudem..ale widzę wyraźnie że już nawet Passat B5 jest niedobry bo drogie zawieszenie...B6/B7 ma kiepskie silniki B5 drogie zawieszenie..
Ja ostatnio u siebie wymieniłem komplet sworzni i tulei wahaczy lemfordera na przodzie w golfie iv + nowe sprężyny Kayaba + amortyzatory Bilstein całość ok 950 zł..to obawiam się że poniżej 2 tys ciężko zejść z zawieszeniem a to niby prosty golf iv...
No cóż to seicento nie jest..a Passat wyższy segment niż golf czy polo..
Ale z drugiej strony nie przesadzajcie bo to nie jest Passat 4,0 W8 8 cylindrowy, w końcu zawieszenie robi się raz na dłuuugi okres i tyle...jak opony nikt po roku nie kupuje nowych
Do autora mam taką wskazówkę żeby sprawdzić stan jednostki..bo 1,8T dobry silnik ale często ma problemy z trzymaniem mocy bo katalizator zapchany bo jakaś nieszczelność, zaworek itd..a potem drobna zmiana mapy i będzie fajne auto