Passat 2.0 TDI, BMW 320d E90, Opel Vectra FL 1.9 150KM?

Który z aut do 50 tys zł?

BMW 320d E90 163KM
14
56%
VW Passat B6 2.0 TDI 140KM
3
12%
OPEL VECTRA C FL 1.9 150KM
4
16%
MERCEDES E220 150KM w211
4
16%
Audi A4 B7 2.0TDI 140KM
0
Brak głosów
CITROEN C5 FL 2.0 HDI 136KM
0
Brak głosów
Razem głosów : 25

28 Gru 2009, 13:03

A może Audi A4 2.0 TDi 140KM, Citroen C5 2.0HDI lub Mercedes E220 w211???

Co polecacie do 50tys zł?

Moim faworytem jest BMW 320d 163KM E90 ale prosze Was o rady, opinie każdego z samochodów. Podoba mi się również Passat i Vectra ale i inne także będę brał pod uwagę. Proszę o rady ;)

A może proponujecie coś zupełnie innego? ;D
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

28 Gru 2009, 13:11

Jak dla mnie z tych aut zdecydowanie BMW :),ale do 50 zł ciężko będzie znaleźć w tych cenach auto w dobrym stanie. Na taki samochód musiałbyś liczyć z opłatami ok 56 tys. zł. Wiem bo dwa miesiące temu sam taki kupiłem. Aczkolwiek Audi i VW odradzam - nieudane kompletnie silniki ,bardzo awaryjne w stosunku to poprzednich,legendarnych 1.9. Ja natomiast polecałbym Vectre, Rewelacyjny samochód w tej cenie dostaniesz w miarę młody samochód ze świetnym silnikiem. Co do Mercedesa - nie interesowałem się tym samochodem więc nic nie odpowiem . Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Gru 28, 2009 12:15 ]
[link do oferty na Allegro wygasł]

np . Tutaj 2006 rocznik, mogę śmiało powiedzieć ,że full wypas:))
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

28 Gru 2009, 14:20

BMW zdecydowanie najlepsze, ale Cię na nie nie stać. Polecam wobec tego dozbierać trochę kaski albo pomyśleć o benzynce, ewentualnie dorzucisz sobie sekwencję.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 14:49

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

a na przykład to?

lub:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

lub:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (z NAVI)

lub:

[link do oferty na Allegro wygasł]

myślę, że po nowym roku powinny trochę potanieć jeszcze i da radę za 50k zł go kupić ;D
bart-BMW-hezz93
Początkujący

28 Gru 2009, 14:52

Zasada jest prosta. Powodzenia się życzy osobie kupującej najtańsze egzemplarze z danego modelu, w danym zestawieniu i roczniku. Zwłaszcza w przypadku zakupu BMW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 20:58

Proszę o opinię jeszczę innych użytkowników ;)

Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tych samochodów oraz co Wy byście kupili za 50 tys. ;D
bart-BMW-hezz93
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...

28 Gru 2009, 21:08

Zdecydowanie BMW. 2.0 TDI to wielki niewypał grupy VAG. Vectra to inna klasa samochodu, nie ma porównania z e90. Jedyne co przemawiałoby za oplem to to, że za te pieniądze możesz go kupić z super wyposażeniem. Nowe mercedesy niewiele mają już wspólnego z legendarną bezawaryjnością jak np. w W124. Słyszałem wiele opinii o rdzy nawet w kilkuletnich samochodach tej marki. Pod uwagę brałbym jedynie bmw i citroena, a to z kolei są zupełnie inne samochody. Citroen to krążownik - ten samochód płynie, nie jedzie ale tak na prawdę jest to jedyna cecha w której jest on lepszy od bmw.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2009, 22:09

Vectra :mrgreen:
Dobrze wyposażona, ładna, bardzo dobre właściwości jezdne ogólnie dla mnie auto super!
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Gru 2009, 22:27

KaczorLSM - ponton to wada generalnie, dla niekórych jedynie może to być zaleta. Pisanie, że Citroen jest lepszy od BMW we względzie zawiasu jest nie na miejscu. Chyba, że ktoś lubi "płynąć" na autostradzie i nic więcej. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 22:41

Miałem na myśli to, że citroen jest lepszy pod względem komfortu podróżowania czyli tak jak piszesz jest po prostu wygodniejszy dla "pana prezesa" przy jeździe prostą autostradą. Jeśli mówimy o właściwościach jezdnych tu bez 2 zdań wygrywa bmw.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

29 Gru 2009, 15:02

Radził bym Ci vectre ja mam i jedyny problem jaki na razie z nią mam to przeglądy,paliwo itp.no i jeszcze że nie mogę pocisnąć w trasie bo zaraz na CB że vectra suszy :mrgreen:
szerokośći
szcherokeez
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa Bemowo/Mokotów

29 Gru 2009, 16:09

https://www.forumsamochodowe.pl/bmw-merc ... ht=#143067
https://www.forumsamochodowe.pl/co-sadzi ... ht=#137609
https://www.forumsamochodowe.pl/bmw-525d ... ht=#136690
https://www.forumsamochodowe.pl/nowy-sam ... ht=#133938
https://www.forumsamochodowe.pl/pajero-p ... ht=#130834
:roll: :lol:
Sporo juz takich tematow pozakladales...
to jak jest z ta Twoja kasa: raz masz 100 raz 50, raz nowe raz uzywane... :grin:
I kiedy w koncu kupisz jakies auto, ja majac 50 tysiecy nie wstrzymywalbym sie z zakupem przez pol roku :twisted:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

29 Gru 2009, 18:41

Przecież i tak nie kupisz pewnie nic... Już tyle razy zmieniałeś sumy, nowy, używany, nawet suvy się pojawiły :) Ja bym odpuścił Passata 2.0 TDI - nie miałbym zaufania do tego diesla, a w E90 za 50 tys. też raczej bym się nie pakował, no i pamiętaj, że jakby coś się sypnęło to wyraźnie więcej kasy popłyniesz na serwis. Jeździłem Vectrą FL '05 ale z 1.8 140, bardzo przyjemne auto, jego właściciel do tej pory go jeszcze ma, nic oprócz tego co trzeba wymienić nie robił.
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

29 Gru 2009, 23:21

A to już nie jest Wasz problem czy kupię czy nie i co.
Myślałem, że to forum jest po to aby sie dowiedziec czegos o samochodach, a tu takie rozczarowanie. Wiem poprostu, że samochód będę kupował w pierwszej połowie 2010 roku, bo narazie nie mam finansów ale ogladam samochody w komisach, salonach i próbuję sobie coś zaplanować, dowiedzieć się o wszystkich i rozważyć wszystkie opcje.
Nie rozumiem tylko, co komu przeszkadza, że pytam o wiele samochodow i o rózne kwoty. Jeśli się Wam coś nie podoba to nikt nie każe nikomu odpisywać. Nie wiem napewno jaką sumę pieniędzy uda mi się zgromadzić. Czy to takie dziwne, że chcę się dowiedzieć coś o tych samochodach?! :???:
bart-BMW-hezz93
Początkujący

30 Gru 2009, 11:15

No ale o BMW pytales juz tyle razy ze niczego nowego sie nie dowiesz...
poszukaj lepiej na forach uzytkownikow tego modelu bo chyba on jest najbardziej godny polecenia...
vectra za stara, chociaz za ta cene mozna miec prawie nowe auto
passat awaryjny i cos w tym jest bo znam jednego serwisanta z aso vw
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ