REKLAMA
Witam nie dawno kupiłem passata 3gb 1.6 03rok.Niestety wszystko wskazuje na uszczelkę pod głowicą na obrotach przy zmianie biegu puszcza biały dymek,olej też znika.Po uruchomieniu jakieś 30sekund nie ma w ogóle siły jechać.Dymi generalnie po rozgrzanie.
Auto kupiłem w De ,gdzie mieszkam od prywatnego 2 właściciela przy sprawdzaniu nic nie wyszło domyślam się, że specjalnie olej był zmieniony I płyn chłodniczy na nowe.Pod korkiem oleju i płynu chłodniczego nic nie było,nie bulgotalo w zbiorniczku wyròwnawczym.Zacięty był termostat.
Pytanie jaki koszt naprawy w Pl uszczelki?Czy może być to coś poważniejszego?I czy mogę w ogóle zrobić trasę 900km?
Za auto dałem 1300e ,przegląd na rok,nowe hamulce ,wydech,zawias ok,nie bity jedynie malowana klapa tył I błotniki na co sa papiery ,bez korozji,fajne opony.Wyposazenie 100 sprawne.Zmienilem nie stery już rozrząd paski napinacz alternatora ,termostat koszt ponad 600e.Dlatego proszę o poradę czy warto robić to dalej czy uczciwie sprzedać jako uszkodzony?Pozdrawiam