PASSAT B4 1.8L PROBLEM Z ABS- em

10 Sty 2008, 14:51

Witam mam taki problem.Jak sprawdzić samemu jaki jest problem z ABS-em nie wjeżdżając na serwis.Po pierwsze nie zapala mi się wcale kontrolka a z tego co wiem jest ona podłączona razem z kątrolką o poduszek powietrznych a co za tym idzie ona też się nie zapala.Jak można sprawdzić czy czasami kontrolka nie jest przepalona.i czy może być np.przepalony bezbiecznik i z tego powodu ABS nie działa? bo nie działa na pewno.Czy jeśli jeden z czterech czujników jest niesprawny to ABS też nie będzie się włanczał? Z góry kolegom dziękuję i pozdrawiam
darius71
Nowicjusz

• 10 Sty 2008, 18:02

co do ostatniego pytania - uszkodzenie czujnika spowoduje rozlaczenie calego ukladu ABS, ale jesli kontrolki sie nie swieca w ogole, to raczej szukaj po bezpiecznikach i przewodach niz czujnikach
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

10 Sty 2008, 18:17

Jeżeli po włączeniu stacyjki,nie zświeca się kontrolka,to może jednak na początek warto sprawdzić bezpiecznik i samą kontrolkę?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Sty 2008, 19:15

jedź do elektryka i niech sprawdzi komputerem zapłcisz 40PLN i sprawa jasna
    maverick
    Nowicjusz

11 Sty 2008, 09:17

OK ale mam pytanie czy jak by to była wina bezpiecznika to ABS też nie będzie działał ?
    darius71
    Nowicjusz

11 Sty 2008, 09:20

......i jeszcze jedno czy bezpiecznik od ABS to jeden z tych małych czy może to te większe kostki ?
    darius71
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na rower w kasku czy bez?
      Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...

11 Sty 2008, 20:56

u mnie też nie działa ABS. ale świeci się kontrolka . A spowodowane jest to na pewno uszkodzeniem czujnika w kole( tak wyszło na komputerze). Jeśli Tobie nie świeci się kontrolka sprawdź ją, może żarówka jest spalona, lub jak ktoś sprzedawał samochód chciał ukryć niesprawny ABS sam ją usuną). W każdym razie jeśli ABS jest w tym aucie i nie działa to musi się zaświecić kontrolka na desce rozdzielczej.Pozdrawiam
    Badbit
    Początkujący