Passat b5 1.6 `97

27 Sty 2011, 19:50

Witam, mam takiż oto problem dziś zauważyłem, że cieknie mi z przewodu który znajduje się na ramie (z prawej strony) w komorze silnika (idą tam dwa przewody) możecie mi pomóc od czego są te przewody i jaki może być koszt nowych.
ebcio
Nowicjusz

Miejscowość: Zach-pom

27 Sty 2011, 20:46

ebcio napisał(a):że cieknie mi z przewodu który znajduje się na ramie (z prawej strony) w komorze silnika (idą tam dwa przewody)

Trudno tak bawic się w zgadywankę...Moze to przewody od wspomagania,moze od... :?: :?: Jezeli mozesz to rzuc jakies foto....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Sty 2011, 21:55

Masz tam pezwody gumowe od zbiorniczka wspomagania, czesto lubi sobie cieknac laczenie ich z kruccem.
Nalezy zdjac oczyscic zalozyc nowe opaski stracony plyn uzupelnic uniwersalnym usczelniaczo/smarowaczem do ukladu wspomagania. Przy tym roczniku uszczelniacz zapewni ci kolejne 5 lat bez wyciekow i nasmaruje optymalni uklad. Dolanie normalnego plynu moze miec dziwne skotki...(o dziwo)
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak Lexus zwiększa bezpieczeństwo na drogach?
    Nowoczesne systemy multimedialne, klimatyzacja schładzająca wnętrze w sekundy czy ciekawy design sprawiają, że kochamy nowoczesne samochody, ale to niespotykany dotąd poziom oferowanego przez auta bezpieczeństwa imponuje ...