Passat b5 1999r. 1.8T vs Volvo S40 1997r. 2.0 w automacie

27 Kwi 2015, 19:08

Witam, mam dylemat, gdyż Volvo ma bogatsze wyposażenie, skórę no i ten automat, który mam nadzieję nie będzie problemem jeśli chodzi o awaryjność, jednak 2 lata starszy no i że tak powiem mniej pewny od passata, który jest w rodzinie, a volvo z ogłoszenia, niby zadbany i też ciągle w jednej rodzinie.. przebiegi podobne (250 000), obydwa samochody z gazem. Jeśli chodzi o przestronność nie zależy mi na tym, nawet bardziej skłaniałbym się ku Volvo ze względu na jego rozmiary ułatwiające parkowanie, gdyż passat dużo większy. Proszę o pomoc!
kawka0
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

27 Kwi 2015, 19:45

Masz linki do ogłoszeń?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Kwi 2015, 19:49

@Barol link do Volvo:
[link do oferty na Olx wygasł]

Na passata nie ma ogłoszenia, moge go kupić od rodziny w każdej chwili..
kawka0
Nowicjusz

27 Kwi 2015, 20:00

Przód jest troche jaśniejszy od reszty albo mi się wydaje. Ja bym sprawdził oba auta i w którym będziesz czuł się lepiej tego bym brał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Kwi 2015, 20:02

W sumie wygląda ok. Nie ma też co demonizować jeśli chodzi o ceny części do S40. Ja bym obejrzał to Volvo
P.S drzwi kierowcy są chyba w innym odcieniu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

27 Kwi 2015, 21:18

Możesz obejrzeć Volvo, ale jeśli Passat jest autem pewnym(tak sądzę, jeśli mówisz, że od rodziny), to bym się na nim skupił, tym bardziej, ze jest z dobrym silnikiem.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowa Mazda6 zaawansowana technologia i-ACTIVSENSE
    Mazda Motor Corporation zaprezentuje technologie "i-ACTIVSENSE" w zupełnie nowej wersji modelu Mazda6, która będzie główną atrakcją tegorocznego Salonu Motoryzacyjnego w Paryżu. "i-ACTIVSENSE" to seria zaawansowanych ...

28 Kwi 2015, 05:12

Ostatnio była tutaj jedna osoba która kupiła auto od rodziny które okazało się trupem.. oczywiście nie mówie że tak też będzie w tym przypadku.
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2015, 07:30

Ja również jestem za Passkiem jeśli od rodziny. Poza tym Volvo to segment niżej więc nie m startu do Passka.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Kwi 2015, 14:11

@Barol Nie no mój ojciec miał go od nowości, potem sprzedał wujkowi, ale cały czas sam dbał żeby wszystko było serwisowane na czas, więc jest 100% pewny.

Ok, dzięki za opinie, faktycznie nie ma się co zastanawiać i biorę passata!
kawka0
Nowicjusz

28 Kwi 2015, 19:40

Wrzuć jakieś fotki.
Barol
Awatar użytkownika