Passat b5 fl 1.9 tdi czy audi a4 b6 1.9 tdi ?

22 Sie 2011, 17:38

witam,
jak w temacie chcialbym sie poradzic jakie auto kupic do ceny 23 tys ? Patrze passaty b5 fl ktore juz mozna kupic w ladnym stanie ponizej 20 tys zl (ladnym na zdjeciach - nie moge stwierdzic czy nie krecone sa liczniki np) i juz za jakies 21 - 22 tys zl juz w fajnym stanie sa.Oto przyklad : [link do oferty na Allegro wygasł] . Ale bardziej podobaja mi sie audi A4 B6 1.9 i interesuje mnie silnik 1.9 tdi tylko tu juz jest gorzej .. patrze np. za 23 tys i juz gosciu mi mowi ze byl malowany nie walniety ale zarysowany i go malowal i tez nic konkretnego o nim oto aukcja : [link do oferty na Allegro wygasł] . tutaj jeszcze jeden interesujacy mnie : [link do oferty na Allegro wygasł] - jednak te przebiegi mnie zastanawiaja.. i chce poznac wasze zdanie na ten temat ktory z nich bylby lepszy ? Moze jakies inne wgl propozycje co do aut do 23 000 zl ? Zalezy mi teraz kupic cos solidnego. pozdrawiam serdecznie i prosze o wasze odpowiedzi.
Filippo
Nowicjusz

Auto: Passat B5 kombi
Silnik: 1.9 TDI 115 KM

22 Sie 2011, 19:10

No cóż, przebiegi - w PL przebieg licznikowy Passata i A4 to baśń. Ciężko trafić coś w oryginale.
Tak naprawdę A4 to jest konstrukcja bardzo zbliżona do Passata. Może ciut lepiej wykończona.
Poleciłbym Ci szukać Skody Superb. Silniki te same co w Audi/VW, wykończenie może odrobinę "inne" ale łatwiej trafić coś z Polskiego salonu, regularnie serwisowanego.
Spoza listy polecam Ci Vectrę C 1.9 CDTI, BMW E39 tudzież mniejszą - E46,
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

22 Sie 2011, 22:05

To prawie to samo, ale brałbym i tak audi
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...