Passat b5 fl - błąd nr. 928

16 Wrz 2016, 23:39

Witam, mam sprowadzonego passat'a b5 w którym nie jest sprawny zamek centralny. Był wymieniany zamek( nie znam do końca historii) mam na myśli to, że otwieram auto innym kluczem i odpalam też innym, dodam, że auto po naciśnięciu otworzenia auta na pilocie w ogóle nie reaguje. Po podłączeniu pod komputer wykazało mi błąd nr. 928 (Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220. Chciałbym abym mógł otwierać auto bezpośrednio przez pilot. Co najlepiej zrobić w tej sytuacji, bezpośrednio wymienić cały zamek centralny + programowanie do pilota czy...? Proszę o pomoc. :ok:
Whitelexuz19
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2015
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Volkswagen passat b5
Silnik: 1.6 benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Wrz 2016, 16:53

Whitelexuz19 napisał(a):błąd nr. 928 (Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220): Incorrectly Equipped

Jednostka zamykająca F220 centralnego zamka drzwi Lewy Przód, czyli drzwi kierowcy i tam trzeba szukać problemu.

Powiem tak podobne problemy występują w golfach i superbach, problem zazwyczaj jest w jednostce sterującej w której siadają zimne luty. Jeżeli pilot jest sprawny i z kluczyka za każdym razem nie masz problemu z otwieraniem i zamykaniem stawiam na moduł w centralce odpowiedzialny za odbieranie sygnałów z pilota.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...