Witam, mam ostatnio problem z moim Passatem, a mianowicie ubywa mi płyn chłodniczy. Gdy jadę w miarę normalnie, to płynu ubywa bardzo mało... ale jak zdarza mi się jechać bardziej dynamicznie to już mam duże braki... byłem z autem u mechanika.. dwa dni nad tym siedział, wymienił jakąś uszczelkę, ale problem dalej jest. Dodam jeszcze, że pompa wody była ostatnio wymieniana razem z rozrządem. Czytałem na forach, że jak na ciepłym silniku (wyłączonym) odkręce korek i zasyczy to płyn ucieka gdzieś w drugim obwodzie.. u mnie jest właśnie tak, że syczy... Kilka zdjęć jak to wygląda:
Ja tam nie widzę żadnych osadów, ani nic podobnego, mechanik też nie wiedział co to może być. Po świętach chcę dać auto do innego mechanika, ale może podsuniecie jakiś pomysł jak to rozwiązać.
A taki ślad został jak wyjechałem dzisiaj z podwórka...
W takim wypadku jest o tyle dobrze, że płyn ucieka na zewnątrz silnika, a nie do komory spalania. Tutaj niestety nikt na forum nie będzie w stanie pomóc. Trzeba jechać do mechanika niech ten pod ciśnieniem sprawdzi gdzie płyn ucieka.
Witam. Byłem dzisiaj znowu u mechanika i zagłębiliśmy się bardziej... po zdjęciu wszystkich pokryw, okazało się, że przewód za silnikiem, na samym dole miał dziurkę, sprawa załatwiona i wszystko już mi śmiga. Pozdrawiam
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Spokojna emerytura sportowych legend Toyoty Zdjęcia tego auta obiegły ostatnio strony poświęcone sportom motorowym. Toyota Supra czwartej generacji, która jeszcze w 1999 roku brała udział w wyścigach japońskiej serii, teraz niszczeje pod jednym z warsztatów. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.