Passat B5 Problem - dziwny szum po dodaniu gazu

10 Gru 2007, 21:22

Witam! Mam problem z Passatem B5. Posiadam dieselka 1.9 TDi 110 km. Problem pojawia się podczas jazdy a mianowicie po znaczynym wcisnięciu pedału gazu słychać dziwny szum tak jakby gdzieś powietrze uciekało z turbiny.Niestety na postoju tak się nie dzieje więc nie moge sprawdzić co jest źródłem tego szumu dopiero pod obciązeniem słychać.Prosze o pomoc
krystianeczek24
Nowicjusz

11 Gru 2010, 17:44

Witam ja mam to samo w swoim passacie 1,9tdi 130 km. Też nie wiem o co tu chodzi? Morze ktoś nam pomorze???
lukas1105:)
lukas1105
Nowicjusz

Miejscowość: toruń

11 Gru 2010, 20:20

tak pracuje turbina.lecz gdy świst jest "znaczny"może to wskazywać na koniec turbiny.regeneracja,bo nowa to kosmos. :cry:
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

13 Gru 2010, 19:33

zgejmij rure od turbiny i daj gazu i jak usłyszysz takie siorbanie jak ustępujesz gazy albo dodajesz turbina do wymiany
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

14 Gru 2010, 10:50

Dokładnie jak koledzy wyżej ,chyba że świst zaczyna się po odjęciu gazu i spadku obrotów silnika wtedy może być sprzegiełko alternatora.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

06 Sty 2011, 22:40

Witam.ja moge dodac ze turbina daje gwizd.ja mam 2.5tdi i jaj mi szumialo to okazalo sie ze waz idacy z silnika do chlodnicy(chyba intercolera) taki gruby byl pekniety.mala szczelinka ale po dodaniu gazu sie rozciagala i szumialo.i wtedy bylo ciut slabsze przyspieszenie.dalo sie odczuc.uszczelnilem i ok. pozdro
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...