PassaT B5FL - Dziwny problem z odpalaniem.

07 Kwi 2011, 18:24

Witam.
Jestem posiadaczem VW Passata B5FL 1.9 TDI 131KM.
I mam problem.
Samochód, na zimnym silniku pali dobrze, lecz gdy się zagrzeje, nie chce palić.
Pompa ciśnieniowa była sprawdzana, jest ok.
W czym może tkwić problem ?
Proszę o jak najszybsze odpowiedzi.
seku145
Nowicjusz

Miejscowość: R-sko

07 Kwi 2011, 20:10

czujnik połozenia wałka rozrzadu, lub czujnik temp. wody? pod komputer podpinales?
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007

08 Kwi 2011, 14:40

Pod komputer podpinałem, nic nie wykazało.
Zaprowadzilem do mechanika, wykasowal bledy, cos tam odczyscil jakis czujnik i mialo byc ok. Lecz dalej jest ten sam problem. Mysleli ze to pompa cisnieniowa, lecz wyjeta byla, i jest sprawna.
Nie mam pojecia co to moze byc...
seku145
Nowicjusz

Miejscowość: R-sko

08 Kwi 2011, 16:24

Zdejmij kostkę z czujnika temperatury i wówczas spróbuj odpalić.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Kwi 2011, 21:25

Czujnik nie ma nic do odpalania. Nie w passacie.
Jesli juz to bym stawial na przeplywke lub czujnik cisnienia doladowania w dolocie tuz za glowica po prawej;)
A i pozdrow pana mechanika ode mnie, tego co ci bledy kasowal;) I jak bedziesz pozdrawial powiedz ze jedziesz do kolecia ktory zrobi logi i chyba wypadalo by zeby oddal kase za kasowanie bledow bo to moze kazdy zrobic kablem za 15zl.

Tu trzeba logi wtryskow i turbiny zrobic-a do tego to juz wypadalo by byc mechanikiem a nie ;''mehanikiem'';)

A wracajac do tematu, czy odczules tez spadki mocy zamulanie i tp? Wieksze spalanie lub niebiesko-szary dymek?
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...