BMW E36 318ti B+G problem z odpalaniem

26 Mar 2011, 12:29

Witam! Mam problem z moim autem. Wczoraj odstawiłem auto na parking dzisiaj rano próbowałem go odpalić i niestety nic, kręci rozrusznik ale nic dalej się nie dzieje, następnie próbowałem odpalać go bezpośrednio z gazu, na holu lecz odpalał i gasł po chwili, jak dodawałem gazu na odpalonym to nic nie reagował. Gdy wmieniłem świece wtedy odpalił pochodził kilka minut następnie zgasł i wszystko zaczęło się od początku czyli kręci rozrusznik ale nie odpala. Co mogło się stać? Proszę o pomoc.
Maciek54
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnik

26 Mar 2011, 12:49

Zawsze ,gdy silnik nagle nie chce odpalać a jest immobiliser,należy sprawdzić to ustrojstwo.Jeśli tego nie masz, musisz sprawdzać po kolei, co jest a czego nie ma!(paliwo,iskra).Te samochody miewają już problemy z elektroniką
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Mar 2011, 14:21

Immobiliseru nie ma, paliwo jest tankowałem pól baku na stacji neste, iskra jest juz słaba na nowych świecach na których raz już się udało go odpalić.
Maciek54
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnik

26 Mar 2011, 16:09

Czyli jest problem z elektryką,iskra musi być mocna!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Mar 2011, 17:51

Bme serii 36 powinno mieć także immo na rozrusznik, więc by nie kręcił.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...