PASSAT B6 2.0 TDI rozrusznik

03 Kwi 2016, 16:23

Witam,

Chciałbym się zapytać czy mieliście może podobny problem związany z rozrusznikiem w passerati? Otóż pojechałem sobie na stację aby umyć samochód, chcę go przeparkować na odkurzacze i samochód mi nie odpalil. Gdy przekręciłem kluczyk to jakby się zaciął rozrusznik bo były pstryki ale nie było rozruchu. Nie wiem czy to wina rozrusznika czy to wina komputera pokładowego, ponieważ gdy przekręciłem kluczyk do połowy to zaciął się odtwarzacz CD i co chwile chodził automat przyjmujący płyty. Dodatkowo podnoszenie szyb nie działało po lewej stronie a po prawej działało. Czy to rozrusznik czy to komputer? Prośba o pomoc,

Pozdrawiam
darkfurby
Nowicjusz

04 Kwi 2016, 15:37

Witamy. Jeśli problem wystąpił po umyciu to z dużym prawdopodobieństwem doszło do uszkodzenia spowodowanego wodą.
Przede wszystkim proszę sprawdzić skrzynkę bezpieczników pod maską obok akumulatora.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...