Passat B8, który silnik 2.0?

14 Kwi 2025, 11:25

Mariuszekk napisał(a):Ok tylko gdzie to ktoś wymieni i za ile? Jedziesz na serwis, płacisz i dostajesz gwarancję na naprawę, tutaj tylko na moduł, jak coś nie gra trzeba demontować i odsyłać co kto lubi.

O czym Ty piszesz ? :-)
To co ma powiedzieć właściciel diesla w którym gdyby nie serwis poza ASO i często na regenerowanych gratach to musiałby mieć gotowe 50k.pln.tak na wszelki wypadek :?: :shock:

Mówimy tu o czynności montażu która trwa bardzo krótko więc nawet jak sam sobie kupisz to bidy nie ma.

Wymyślasz totalnie na siłę problem tam gdzie go nie ma.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

14 Kwi 2025, 11:35

szybki napisał(a):Wymyślasz totalnie na siłę problem tam gdzie go nie ma.

A Ty podajesz fikcyjne ceny napraw
Mariuszekk
Nowicjusz

14 Kwi 2025, 12:11

Mariuszekk napisał(a): Ty podajesz fikcyjne ceny napraw

Ale ja nie podałem ceny naprawy tylko części.
W zależności od opcji modelu gdzie był ten moduł w średnio 2,5g.robota. Brutto koszt około 400zł. W najgorszym przypadku 500zł. Nie w ASO.
Ta część jest za 2800 z wysyłką. Nie w ASO.

Klarownie ?
szybki
Moderator - Tuning

14 Kwi 2025, 12:24

Fikcyjne ceny napraw i serwisów w przypadku tego gościa to jest kropla w morzu, nie ubliżając ale pomoc uzytkownikom chcącym kupić diesla zaczyna się od listy awarii wszystkiego na raz co sie zużywa w tych silnikach.... Musiałbyś kupić diesla w salonie i jezdzic nim 15 lat robiąc 500tys kilometrow żeby wymienic wszystko na swoj koszt tak jak obywatel szybki wszystkim oznajmia.... Osobiście w moim gronie najblizszym większość ma diesla i zdarzaly sie padniete wtryski w b7, wymiana dwumasy w moim przypadku, i czyszczenie dpf u sąsiada ale tylko szybki zna ludzi którzy laduja w kupionego diesla 30 tysiecy...... B8 w tdi porównuję do laguny 2.... Na szczęście sa inny admini ktorzy potrafia odpowiadać merytorycznie i rzeczowo ze stanem faktycznym.
Swoja drogą obecny rynek aut diesel/benzyna sprowadza sie to wyboru czy uzytkujemy auto częściej w trasie czy miescie i tyle w temacie, podobne silniki z podobnymi mocami i osiągami pod wzgledem awaryjnosci i kosztów sa na takim samym poziomie, nowe benyzyny z turbo wcale w serwisie nie musza byc tańsze ani mniej awaryjne a koszty liczac naprawy, czesci i koszt serwisu sprowadzają sie do tych samych kosztów. Sa benzyny ktore limit 200tys km jest graniczny, a silniki czesto sa nie naprawialne bo problem nie znika....
Jak czytam wlasnie takie posty ze ktos straszy uzytkownika kupującego diesla ze na wejscu ma do wydania 20 tys na wymiany to mnie krew zalewa...
Kris3646
Nowicjusz

14 Kwi 2025, 14:04

Kris3646 napisał(a):Fikcyjne ceny napraw i serwisów w przypadku tego gościa to jest kropla w morzu, nie ubliżając ale pomoc uzytkownikom chcącym kupić diesla

Ty się dobrze czujesz ? Czy jesteś podwójny tu na forum ?

Zadałem proste pytanie: czy autor jest świadomy kosztów serwisu i nic więcej !!!

Podałem przykład naprawy valvematic gdzie założyłem koszt zakupu 3k a jest 2,8k + 300-500zł robota o której nie napisałem wcześniej.

Natomiast wy we dwóch chcecie mi udowodnić tak właściwie nie wiem co bo ceny naprawy Valve są jednolite dla wszystkich warsztatów. Gdzieś taniej o 100zł gdzieś drożej. Ceny samego modułu są w sklepach ale tu jest problem bo nagle okazuje się że ma być w ASO zakup i montaż więc Autorowi tematu gdzie polecacie naprawę np.wtryskiwaczy w ASO czy poza ASO ? Nowe czy regenerowane ? A jaki jest koszt wyjęcia wtryskiwaczy i instalacji nowych ?

Co do kosztów diesla cisza tylko ogólny farmazon pt. Edek jeździ i nic a jego wujek też nic.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...