Passat przebieg 34000 tys

29 Paź 2018, 07:52

Witam szanowne grono kolegów. Pisze ponieważ mam problem z moim passatem b6 1,9 a mianowicie, miałem stłuczkę z mojej winy użyłem polisy AC i tu pojawił się problem .towarzystwo przy wycenie, zanizylo wartość pojazdu o 3000 tys popierających się wycena biegłego iż model ten z roku 2006 powinien mieć przebieg maxymalnie 256000 tys km,mój miał 340000 tys .po ich wycenie wynika iż maksymalnie powinienem jeździć max do21000 tys rocznie co daje dziennie 56km. Nadmienie iż samochód kupiłem przy przebiegu 170000 tys w 2008 i od tamtego czasu jestem jego jedynym właścicielem ,który opłaca co roku polisę ac gdzie podawany był przebieg .przez 10 lat zrobiłem 170000 tys czyli dziennie 45km.Proszę o pomoc jak podważyć i czym się podeprzeć co do zanizenia wartości pojazdu ze względu jak to napisał rzeczoznawca, ,,,normatywny przebieg dla tego pojazdu to,,,,,,,z góry dziekuje i pozdrawiam
Raul1
Nowicjusz

29 Paź 2018, 15:59

No właśnie jak płacisz AC to nie ma problemu ale jak już chcesz z niego skorzystać to robią wszystko żeby Ci nie wypłacić kasy albo żeby ją zaniżyć wszystkimi możliwymi sposobami :/
Przecież znają przebieg samochodu w dniu ubezpieczenia więc zapytaj ich jaka była wartość ubezpieczonego samochodu w dniu opłacenia składki AC.

Opłacając składki deklarujesz przebiegi jakie robisz rocznie. Musisz z nimi walczyć ale nie będzie to proste.

Z ubezpieczeniem problem jest też taki ze patrzą na przebieg a nie na ogólny stan auta a samochód mający 200tyś. km może być w gorszej kondycji niż drugi który ma 300tyś. km. trzymają się tabeli i nigdy nie uzyskasz ceny takiej jak Ci oferują podczas wyliczenia składki AC. Nawet jak byś miał następnego dnia po jej opłaceniu skorzystać z tej forum ubezpieczenia dostaniesz znacznie mniej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Paź 2018, 20:52

Witam dziękuję za odpowiedź masz rację co do wypłaty to gnoja cię z każdej strony i nie dziwię się że każdy sprowadzają y samochód przekrecaja licznik, a jak chcesz być uczciwy to plac za to tylko że przez to nie wypłacił mi za samochód tylko dali ochlapy bo zrobili szkodę całkowitą.
Raul1
Nowicjusz

05 Lis 2018, 15:10

Ważne!
Jaka wartość auta i przebieg był podczas podpisywania umowy ?
Generalnie to działa tak iż kupując AC wycenia się pojazd w dniu ubezpieczenia natomiast po szkodzie znów się wycenia jego wartość tuż przed szkodą i odejmuje stopień zużycia (pewnie nie miałeś wykupionej dodatkowej opcji iż tyle wypłacają na ile w dniu ubezpieczania jest warte bo wybrałeś najtańszą opcję i teraz co robić więc narzekanie na firmę nie ma sensu )

Generalnie można się starać o wyższe odszkodowanie i możesz to robić tylko pamiętaj iż podczas wkupu polisy miałeś możliwość się przed taką sytuacją zabezpieczyć i w przypadku szkody całkowitej dostajesz tyle ile w dniu ubezpieczenia minus to co zostało z auta (można wrak sprzedać na części lub ubezpieczyciel skupuje) .

W razie nowego ubezpieczenia zapraszam :)
791 444 412
tomarybak
Nowicjusz

05 Lis 2018, 15:23

Witam dziękuję za odpowiedź ale miałem zniesione amortyzację i na częściach oryginalnych pozdrawiam
Raul1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Techniczne sekrety Toyoty GR Yaris
    Toyota GR Yaris wymyka się motoryzacyjnym schematom. Z zewnątrz przypomina miejskiego hatchbacka. W środku przemyca zaawansowany napęd 4x4, mocny silnik, lekką konstrukcję z włókna węglowego i aluminium, gruntownie ...