Passat vs Octavia vs ???

06 Lut 2010, 17:24

Witam szanowne forum!
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem nowego samochodu. Do wydania mam okolo 75 tysiecy.
W kregu moich zainteresowan byly m.in. Skoda Octavia, Nissan Qashqai, Skoda Yeti. Szukajac, pytajac trafilem na oferte VW Passata.
1.4 TSI (wiem, wiem troche maly silnik jak na taki woz - ale mi wystarczy, trasy glownie po miescie, przebieg kolo 12-15 tys rocznie) w wersji Comfortline z pakietem 1190, alusami Milwaukee i skladanymi lusterkami w lakierze perlowym za 73.500 zl.
Rocznik oczywiscie 2009. Dodatkowo mozliwosc wykupienia gwarancji do 5 lat za ~3.000zl.
Wydaje mi sie ze to dobra oferta, a Wy jak uwazacie?

Pozdrawiam!
michals
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

06 Lut 2010, 20:29

Ja bym postawił na coś bardziej lanserskiego :lol:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

06 Lut 2010, 21:15

A czy ja wiem czy Exeo aż taki lanserski jest? ;) aczkolwiek zły samochód to to nie jest :)
Może Laguna? za 75 k zł- wyposażenie Privilege i 140 konny benzyniak: http://www.renault.pl/media/cennik-prom ... 09_LG3.pdf
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

06 Lut 2010, 23:02

eaxene napisał(a):A czy ja wiem czy Exeo aż taki lanserski jest? ;) aczkolwiek zły samochód to to nie jest :)
Może Laguna? za 75 k zł- wyposażenie Privilege i 140 konny benzyniak: http://www.renault.pl/media/cennik-prom ... 09_LG3.pdf

No ale w porównaniu do Octavii okazuje się lanserski :D
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

07 Lut 2010, 00:08

Exeo to jest stare Audi A4.. nie wiem czy warto, bo nie widziałem samochodu na żywo. Ale ja za 75 tysięcy brałbym Volvo S40.
skóra
Początkujący

07 Lut 2010, 11:25

Bart258 napisał(a):No ale w porównaniu do Octavii okazuje się lanserski

No dobra to argument nie do odparcia :P

a co do S40- to za 75k to dość słaba wersja będzie, ale musiałbym sprawdzić.(nie ładuje mi się strona Volvo )
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

07 Lut 2010, 11:49

tylko S40 wydaje mi sie troche male...
i jeszcze kwestia tego co na stronie i rzeczywistej dostepnosci u dealera...
michals
Nowicjusz

07 Lut 2010, 12:09

Proszę o usunięcie posta
Ostatnio edytowany przez KaczorLSM, 07 Lut 2010, 20:06, edytowano w sumie 1 raz
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Lut 2010, 19:59

michals napisał(a):Witam szanowne forum!
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem nowego samochodu. Do wydania mam okolo 75 tysiecy.
W kregu moich zainteresowan byly m.in. Skoda Octavia, Nissan Qashqai, Skoda Yeti. Szukajac, pytajac trafilem na oferte VW Passata.
1.4 TSI (wiem, wiem troche maly silnik jak na taki woz - ale mi wystarczy, trasy glownie po miescie, przebieg kolo 12-15 tys rocznie) w wersji Comfortline z pakietem 1190, alusami Milwaukee i skladanymi lusterkami w lakierze perlowym za 73.500 zl.
Rocznik oczywiscie 2009. Dodatkowo mozliwosc wykupienia gwarancji do 5 lat za ~3.000zl.
Wydaje mi sie ze to dobra oferta, a Wy jak uwazacie?

Pozdrawiam!

Co codziennego użytkowania wystarczy. Ten silnik ma inną charakterystykę niż niedoładowane silniki. Teraz faktycznie Passata opłaca się kupować. Tym bardziej z pakietem 1190. Za takie pieniądze takie wyposażenie...
Gufi
Aktywny

08 Lut 2010, 19:56

No i na ringu został jeszcze Ford Mondeo 1.6 125 KM wersja Trend z pakietem GoldX za 68 tys... albo Superb 1.4 TSI Comfort za okolo 72 tys...
Sam juz nie wiem ;-)
michals
Nowicjusz

08 Lut 2010, 20:09

Sprawdź jeszcze Chevroleta Cruze, oraz Mitsubishi Lancera.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

10 Lut 2010, 18:39

piotreq napisał(a):Sprawdź jeszcze Chevroleta Cruze, oraz Mitsubishi Lancera.

Tylko, że Lancer (nie wiem jak Cruze) to nie ta klasa. Może trochę Octavia by podeszła pod to, ale jest pomiędzy segmentami, a Passat wyżej. Z tym wiąże się nie tylko cena, ale wielkość auta, komfort, dostępne wyposażenie, itp. Ciężko porównywać Lancera do Passata, którym jest zainteresowany autor. Passat po prostu oferuje takie opcjonalne wyposażenie, którego w Lancerze nie ma i pewnie nie będzie.
Gufi
Aktywny

10 Lut 2010, 20:01

JA bym wybrał passata :wink:
to komfortowy samochód ale ten silniczek nie sprzyja komfortowi i ekonomiczności
może większy więcej kosztuje ale masz brykie
a nie lepiej kupić coś rocznego czy 2 będziesz miał elegancki samochód mercedesa b
[link do oferty na Allegro wygasł]

polecam tez Honda Civic VIII
pozdrawiam
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława