Patrol - Pajero (2000 - 2002) - który?

18 Wrz 2008, 16:33

zoommy00 napisał(a):Ja również, tak jak wczesniej napisałem skłaniam sie ku Pajero, ale:
1) chcę w październiku wyjechać na trochę w karpaty wschodnie (wcześniej jeżdziłem w tamte rejony autem osobowym i tez dawałem radę)
2) ciężko znaleźć sensowne Pajero w cenie do 12.000EUR i w lokalizacji, gdzie ktoś znajomy mógłby mi je obejrzeć i zaliczkować *raczej zakładam zakup w Niemczech)
3) Frontera o dwa lata młodsza jest o jakieś 2.000EUR tańsza...
stąd moje ewentualne rozmyślania na temat tego auta, bo jakieś chciałbym kupić w najbliższych dniach. Ale tak jak napisałem wcześniej - celuję w Pajero.

Witaj.Osobiście polecił bym Ci Mitsubishi Pajero i na pewno w automacie.Kiedyś mówiłem że nie będę jeździł odkurzaczem->automat a teraz nie zamienię się na manuala.Praktykę w jeździe automatem mam 8 letnią.W Mitsubishi automaty są niezawodne o ile nie będziesz serwisował w garażowym warsztacie.Na dobrą sprawę serwis polega na wymianie (jest to skoplikowane a zarazem proste) co ileś km oleju,poszukaj w swojej okolicy pewnych warsztatów.Zastanów się czemu jest taka róznica cenowa poszczególnych modeli z tego samego rocznika->czy aby cena nie wyznacza niezawodności i wszechstronności poszczególnych modeli.Pozdrawiam :wink:
jawaldek
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 09:53

Dziekuję jeszcze raz za wszystkie porady i sugestie. Okazoało się, że ani Patrol, ani pajero, ani Frontera... Kupiłem Land Rovera Discovery z 1998 roku i (na razie) jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :)
Teraz, po nacieszeniu się podczas pierwszych dni uzytkowania, będę zapewnę zadawał mnóstwo pytań na forum, tak więc - do usłyszenia!
zoommy00
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Trójmiasto

24 Wrz 2008, 14:31

witaj sprawdz czy pasek rozrzadu byl wymieniany pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...