Dzięki za wszystkie rady i sugestie.
Cały czas szukam, raczej Pajero, ale jak jakis fajny Patrol się trafi, to też powaznie się zastanowię. Samochodów troszkę namierzyłem, jednak zawsze jest "coś", a jak już sie trafił taki, który potencjalnie by mnie interesował, to okazało się, że sprzedany!!! Niemniej jednak nie poddaję sie, szukam dalej i jakies auto zamierzam KONIECZNIE kupić.
Jeszcze jedno takie pytanko:
Oglądając niemieckie ogłoszenia zwróciłem równiez uwagę na Opla Fronterę... W granicach 10.000EUR bywają modele z 2002 - 2003, O Pajero i Patrolu z tego rocznika w tej cenie można tylko pomarzyć
Górna cena, jaką chciałbym zapłacić za auto to 12.000EUR. Dochodzą jeszcze koszty rejestracji, tak więc te 12tys jest absolutnie nieprzekraczalne - może udałoby sie zamknąć w tej kwocie wraz z rejestracją
Wracając do Frontery... Poczytałem sobie różne posty na tym forum i wasze opinie są... bardzo różne.
Znalazłem kilka aut w cenie do 10.000EUR, rocznik 2002, 2003 przebiegiem do 150.000km, 5 drzwiowe, z dieslem 2,2, manualna skrzynia...
Co sadzicie o takim aucie zamiast np. Pajero z 2000 roku?
Dla mnie ewentualnymi argumentami za byłyby:
- przynajmniej 2 lata młodszy
- mniejsze zużycie paliwa?
- mniejszy przebieg (przy zakładanej cenie)
- niższa cena
Poza zużyciem paliwa, (wg ogólnodostępnych danych - auto mniej pali) wszystkie pozostałe argumanty "ZA" sa mało motoryzacyjne
Jak jest w praktyce z Fronterami z tego rocznika? Zaznaczam ponownie, że auto ma służyć do:
- jeżdżenia po mieście
- wyjazdów rodzinnych (asfalt, polne drogi)
- polowania, ryby, grzyby
Bardzo proszę o opinie i o podanie konretnych argumentów ZA i PRZECIW
Pozdrawiam