REKLAMA
Witam,
Jakiś czas temu zwracałem się o poradę w sprawie zakupu samochodu (patrol. pajero i discovery - wszystkie z 1997 roku). Od tamtej pory oglądałem po jednym pajero i patrolu oraz 4 land rovery i jak na razie... niestety nic! Może moje wyobrażenia o samochodzie, o którym sprzedający własciciel mówi że "jest w idealnym stanie", pomimo poprawki, którą biorę na wiek auta, są nieco wypaczone w stosunku do rzeczywistości... więc nadal mamy w rodzinie dwa samochody osobowe. A że nie śpieszy mi się jakoś strasznie, więc jestem wybredny
Zatem przechodzę do sedna sprawy (jeszcze podziękowanie za wszystkie wcześniejsze porady):
postanowiłem poszukać nowszych nieco autek i zainteresowały mnie: Patrol 2000 - 2002 z silnikiem 3l i Pajero z analogicznych roczników 3,2. Jak poszukałem trochę po niemieckich ogłoszeniach, to można znaleźć takie autka w granicach 10 - 12 tys Euro.
Prosze o poradę w kwestii ewentualnego wyboru pomiędzy tymi dwoma samochodami. Zaznaczam, że w gre wchodzi wyłącznie manualna przekładnia, wersje długie (5 drzwi) no i oczywiście diesle 3,0 i 3,2.
Co do przeznaczenia samochodu, to (mimo najszczerszych chęci) jazda głównie po asfalcie oraz polowania, grzyby i ryby. Generalnie nie zamierzam brodzić w błocie, ale... jesienią wybrać się w Bieszczady i pojeździć troszkę po "polnych drogach", gdzie błoto może się zdarzyć.
Bardzo proszę o wasze opinie i rady co do ewentualnego wyboru pomiedzy dwoma przedstawionymi modelami.
Pozdrawiam