Pegueot 106 - sam gasnie, odpala - nie odpala

28 Lut 2007, 13:32

Help. Jestam za granica i nie wiem co robic.

Moj peugeot 106 jedzie i nagle zgasl mi na prostej drodze - pozniej nie zapalil. Zaciagnalem do mechanika - odlaczyl mi kod zabezpieczajacy. Gdy od niego wracalem auto zgaslo mi na wyboju pod domem i nie odpalil. Rano odpalil. Gdy wlaczalem pare razy slyszalem brzeczenie w kabinie - nie slyszalem tego na zewnatrz pod maska.
Pozniej zgasl na prostej drodze jak wracalem do naprawy (juz za autostrada).

Bylem u tytejszego mechanika ale to sierota zamazana - twierdzi, ze nie moze z komputera odczytac danych i nie wie co jest - wiec mi znowu wlaczyl kod zabezpieczajacy. Twierdzi, ze potrzebuje nowego komputera....
A to jest najlepsze wedlug niego: !!!Moge jechac, on ale nie wie czy zgasnie!!!

Peugeot 106- benzyna; rocznik 97; 1,1 katalizator,
Na razie postawilem woz na parkingu...

Na innym forum czytalem, ze to moze byc cewka zaplonu. ??
Dzieki za pomoc.

Aha. Jeszcze nienormalne jest to, ze przy przekrecaniu kluczyka swieci mi sie dodatkowo kontrolka od wody i oleju - wtedy na pewno wiem, ze nie odpali. Gdy sie nie siweca - odpali.
asd
Nowicjusz

• 05 Mar 2007, 14:43

kompóter to raczej wykluczone rzadko siadają , albo cewka albo jakiś czujnik ci siadł też to miałem ostatnio w moin renault . :D
    krzysieklg
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Mała historia znaków drogowych
      Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...