Pękła śruba przy dokręcaniu głowicy

22 Paź 2011, 14:47

opel kadett 1.6 diesel

Wymieniałem uszczelkę pod głowicą i przy dokręcaniu głowicy pękła śruba ,ponieważ nie wymieniłem śrub na nowe. Śruba pękła na pierwszym cylindrze.Czy jest możliwość wymiany tej śruby ?
Bez tej śruby po jakim czasie wydmuchałoby uszczelkę?

z góry dziękuję za rady
Andrzej56
Nowicjusz

22 Paź 2011, 20:39

moze uszkodzic uszczelke..
w ktorym miejscu urwała sie sruba? w bloku czy bedzie "wystawac poza blok ze tak powiem"
ja juz troche zrobilem uszczelek :) zadnej nie urwałem a prawie zawsze stare .. wydmuchałeś dziury pod śruby w bloku ? :mrgreen:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

23 Paź 2011, 09:41

Nie wydmuchałem dziur.
Urwała się w bloku i nie będzie wystawać .
Śruba urwała się z przodu głowicy przy kole rozrządu.

Czy można wykręcić urwaną śrubę bez zdejmowania głowicy?
Andrzej56
Nowicjusz

23 Paź 2011, 09:57

Jak wystaje ta sruba i jest za co zlapac jakimis kombinerkami,to tak, ale w inny sposob to jak niby jak chcesz wykrecic? :D

A ta sruba, to jest ostatnia zewnatrzna, czy tam jest jeszcze jakas sruba za nia? Jak to nie jest ostatnia to ja bym tak z tym jezdzil... To nie jest zadne Subaru 2.0 turbo 300km i wiecej, gdzie jest duze cisnienie w komorze spalania...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Paź 2011, 10:14

Jest to ostatnia śruba zewnętrzna od strony koła rozrządu, tam gdzie jest prowadzenie ustalające głowicy.

Chciałbym ją rozwiercić,ale jeżeli uszczelka wytrzymałaby ok 3 miesięcy, to bym nic nie robił, bo mam zamiar zmienić auto:)
Andrzej56
Nowicjusz

23 Paź 2011, 13:53

:D ,trzeba by nawiercić,prze gwintować gwintownikiem lewoskrętnym otwór w śrubie,potem wkręcić śrubę lewoskrętną i wykręcić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...
    BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...

23 Paź 2011, 14:04

Ja bym to tak zostawil jakbym mial autko zamiar sprzedac. :lol:
Wiadomo, Polak, Polakowi lubi g.... wcisnac. :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Paź 2011, 14:12

samochód za 3 miechy do kasacji:P także g..nie sprzedam:) Dziękuję chłopaki za rady:) W ten sposób myślałem to rozwiązać.
Andrzej56
Nowicjusz

23 Paź 2011, 18:12

Znajomy kupił Peugeota ze świecą wkręconą na pakułach,na drodze walnęło jak petarda,klapa do wymiany i problem na drodze,kupił auto oczywiście od katolika,nie róbcie tego :!: Auto macie sprzedawać bez wad ukrytych :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Paź 2011, 19:27

PhantomASA1 nie obrazaj duchownych :lol:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

28 Paź 2011, 18:48