Pęknięta przednia szyba

27 Maj 2006, 12:43

Nie wiem od czego ale utworzyła mi się rysa od pęknięcia na przedniej szybie w rogu o ok. długości 10 cm!? I mam pytanie: w jaki sposób można usunąć tą rysę? (chodzi mi tu o zabezpieczenie jej, i zamaskowaniu, żeby jej nie było widać, ponieważ nie stać mnie na nową szybę) Proszę o fachową poradę! Dziękuję! Pozdrawiam
boleks
Nowicjusz

27 Maj 2006, 13:19

cieszka sprawa :? no ale powinieneś{aś}polakierowac albo zrobic sobie ciemne szyby :lol:
:P 8)
rAmBo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Maj 2006, 14:34

Przyciemnic...? To raczej nie bo to przednia szyba... Chodzi mi o to jak tego pęknięcia się można pozbyć? Słyszałem podobno że można to jakoś skleić i wypolerować jakimś środkiem że później nie widać tego pęnięcia...
boleks
Nowicjusz

27 Maj 2006, 15:47

nie no wlasnie chodzi mi oto
:P 8)
rAmBo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Maj 2006, 18:27

Witam,
Szyby można naprawiać ale samemu tego nie zrobisz. Musisz pojechać do warsztatu który zajmuje się takim naprawianiem. Robią to tak że później nie widać nawet gdzie był odprysk co do pękniecia bedzie pewnie gorzej i nie wiem czy da sie naprawić. Proponuje ci szybko udać się do takiego warsztatu. Naprawa odprysku to pewnie około 70zl.

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

28 Maj 2006, 00:01

w wespecjalizowanych warsztatach naprawiają pęknięcia jak i ubytki w szybach.pojedź tam jak najszybciej bo pęknięcie będzie postępować
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...

17 Lis 2014, 10:45

naprawiać najlepiej u specjalistów, na przykład [reklama] - produkują, montują i serwisują więc mają niezbędne doświadczenie
marenowacki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Mondeo
Typ: Kombi

07 Mar 2016, 20:03

Być może nie autorowi, ale komuś info się przyda tutaj jest pokazane jaki efekt jest zrobienie szyby bez konieczności wymiany.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na pewno nie można się dawać naciągać, że wymiana szyby to jedyna skuteczna metoda. To nie prawda.
Szensze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007