Pełen układ wydechowy w 2.0tdi

28 Wrz 2020, 23:15

Witam chcial bym zrobić pełen układ wydechowy w moim audi a3 8p 2.0tdi 16v bkd 2003 juz zrobilem downpipe i zamieniłem tlumik środkowy na rurę i teraz zastanawiam się co zrobić z tłumikiem końcowym czy go zostawić wymienić na sportowy ultera czy poprostu moge wstawić rurę żeby był pełny przelot. I teraz o to pytanie co mam wybrać bo czytałem na necie ze musi być jakiś tłumikiem zeby było ciśnienie w układzie wydechowym ale widzialem ze ludzie robili pełen przelot bez żadnych tłumików więc ludzie doradcie mi. Jeszcze wspomnę ze chce zeby ładnie mruczał i został wiecej mocy głośność mi nie bedzie przeszkadzać i nie chce pogorszyć mocy silnik.
radek030201
Nowicjusz

• 29 Wrz 2020, 08:13

Dla silników uturbionych im luźniej tym lepiej, usuwałem kiedyś dla klienta wszystkie tłumiki w A4 B8, totalnie bez zmian było
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Wrz 2020, 08:20

Dla silników uturbionych im luźniej tym lepiej, usuwałem kiedyś dla klienta wszystkie tłumiki w A4 B8, totalnie bez zmian było
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Supercinq GT Turbo
      W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...