Witam serdecznie Mam pytanie-problem. Otóż moje auto 9 miesięcy przeszło wymianę uszczelki pod głowicą i oczywiście wszystko zostało zrobione jak trzeba ( planowanie głowicy itp.) Ale nie został porządnie wypłukany układ chłodzenia tylko raz wodą , a zbiornika wyrównawczego nie ruszałem i jest w nim można powiedzieć pepsi cola lub kawa. Od razu mówię żadnego ubytku płynu i oleju jest jak było. I moje pytanie brzmi czy taki kolor płynu jest zasługą źle wypłukanego układu chłodzenia ? Czy się da radę to wypłukać tak żeby znaku nie było ? Czy mogę już go oddać na złom ,bo znowu robić tego mi się nie chce wymieniać uszczelki i się nie opłaca.
Olej zawsze wypływa do góry, dlatego wystarczy kilka razy wymyć zbiorniczek. Trzeba przeanalizować jak jest zbudowany układ chlodzenia, czy trzeba go odpowietrzać . Są silniki które żeby odpowietrzyć to trzeba ściągnąć wąż lub wykręcić czujnik temperatury z głowicy. przewody odpowietrzające mają małą średnicę i trzeba je sprawdzić. Warto sprawdzić czy włącza się wentylator na chłodnicy i czy chłodnica jest czysta.
Wentylator się włącza bez najmniejszego problemu, a chłodnica to nie wiem czy jest czysta , a jak ją sprawdzić ? . A tak na boku, jak bym wlał ten płyn chłodniczy ze zbiornika do butelki po Pepsi to każdy by się nabrał.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Toyota Mirai - 1000 km zasięgu w następnej dekadzie Toyota realizuje ambitne plany rozwoju bezemisyjnego transportu opartego na wodorze. Jak donosi Reuters, firma podwaja inwestycje w samochody z wodorowymi ogniwami paliwowymi (FCV). W planach są nowe modele aut osobowych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.