Peugeot 205 - kontrolka od świateł

01 Mar 2008, 22:44

Znów ten mój kochany samochodzik :D Od dłuższego czasu nie działają mi poprawnie kontrolki od świateł. Przy włączonych krótkich powinny się świecić dwie kontrolki: od krótkich i postojowych. Tymczasem raz świecą się obie, raz tylko kontrolka od postojowych. Kontrolka od długich działa zawsze, kiedy włączę długie. Co powinienem sprawdzić? Przypuszczam, że może styki gdzieś pośniedziały, ale nie wiem, w którym miejscy ich szukać. Nie chciałbym rozebrać niewłaściwej kostki :D I jeszcze jedno. Kiedy wyłączę silnik, a mam jeszcze włączone światła, słyszę jakieś dziwne tykanie z mojej prawej. Ustaje po wyłączeniu świateł.
Z góry dziękuję za rady :D
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

• 03 Mar 2008, 01:05

to że raz świeci a raz nie , to wina żarówek tych od podświetlenia , trzeba wymontować zegary
    a to tykanie to prawdopodobnie taki przypominacz ,żeby nie zostawić samochodu na światłach
    74
    Początkujący

10 Mar 2008, 22:14

jak ja tak mam to nie łaczy mi jedna zarowka tzn tak " bzdzi" i kontrolni tez tak dziwnie swieca...pogrzeb cos przy zarowkach...nie wiem jak u Ciebie ale u mnie pomaga:)
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

12 Cze 2009, 10:52

hej moze mi powiedziec co oznacza za kontrolka po prawej gornej stronie, jest tam narysowane takie K i jakis silniczek albo rozrusznik. moze mi ktos pomuc :cry:
    glowania
    Nowicjusz

Miejscowość: dziewkowice