Peugeot 206 1.6 8V czy warto?

25 Lip 2009, 15:58

to znowu ja, mam pytanie odnośnie 206óstki:

czerwona, szyberdach panorama, radio cd, elektryczne szyby, abs, rocznik 1999, alufelgi, 2 ziomwe, sprowadzona z belgii, jeżdżona w Polsce 2 lata. ogólnie autko wygląda nieźle, 3 drzwiowe,
mam pytanie może do tych co mają takie auto

koleś mówi że pali ok. 7,5 w mieście, na trasie do 6 zejdzie co o tym myślicie?
dezu
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia

25 Lip 2009, 16:37

Ja bym się w takie coś nie pakowal duzo pali chyba ze malo za niego chce to tak ale to i tak bedzie chyba nie najlepszy wybor z tym Peugeotem jak chcesz to moge ci dac link co onim piszą .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

25 Lip 2009, 16:42

poprosiłbym o tego linka
dezu
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia

25 Lip 2009, 19:39

W przypadku tego auta nie można zdecydowanie polecić ani jednego silnika benzynowego dlatego sobie daruj ten samochód,jedynie silnik Diesla 1.9 jest godny polecenia ,solidny i niezawodny,jeśli chcesz 206 -tkę to tylko z tym silnikiem(jest głośnawy i powolny,spalanie na trasie ok.4.5 l).Szczytowym silnikiem w tym aucie jest Diesel (turbo)1.6 HDI ale wrażliwy na jakość paliwa,awarie aparatury wtryskowej generują duże koszty.Unikaj okazji,to rada której się trzymaj mocno w przeciwnym razie będziesz go parkował nie u siebie w garażu tylko w warsztacie!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Lip 2009, 20:02

[link do autocentrum.pl wygasł]
Kolega PhantomASA1 ma jak najbardziej racje.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony zimowe są zbyt miękkie na lato
    Jeśli serwis oponiarski doradził, żeby dojechać zimowe opony latem – bo i tak już się kończą – to zmień go na bardziej profesjonalny. Zmień też koniecznie opony – najpóźniej przed wyjazdem wakacyjnym. ...