Samochód do 3,5k - peugeot 106

25 Lip 2009, 13:21

Siemka. Mam zamiar kupić jakiś samochód mojej kobiecie, coś małego, w miarę oszczędnego, żeby mogła dojeżdżać do pracy. Mam zamiar przeznaczyć ok 3,5k bez opłat. Co myślicie o tym peugeocie 106? Posiada ktoś takiego, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę kupując takiego bo mojej kobiecie strasznie sie podoba. może macie jakieś inne propozycje. Z góry dzięki za odpowiedz.
alexkret
Początkujący

Miejscowość: Z daleka

25 Lip 2009, 16:15

Tylko chodzi o jaki model ''I'' czy o ''II'', to tak jeśli do pracy jest krotka trasa to raczej czeba wybrac cos malego do 1.4 bo wiecej nie ma sensu,ale jak jest dosc daleko lepiej wybrac ponad 1.4 .Przy tym aucie rdza prawie sie nie tyka ,tylko jedna wada częsci sa drogie i takie male drobiazgi.Spalanie okolo 6.3L na 100km czyli to jest okolo 30zł i mozna sie wybrac na wycieczke :grin: .Ja myśle że to wszystko jak coś to pytaj.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

25 Lip 2009, 16:16

A nie lepiej Matiza?:)
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

25 Lip 2009, 16:46

Najlepiej jakby to była II ale widzę że w tej cenie ciężko dlatego i I mogłaby być a co do matiza to jakoś nie jestem przekonany. Co do silnika to własnie żeby to było jakieś 1.1-1.4. A co myślicie o cc sporting

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 16:52 ]
A co myślicie o fieście np takiej [link do oferty na Allegro wygasł]
alexkret
Początkujący

25 Lip 2009, 17:08

W takiej cenie mogę polecić Suzuki Swift :) Najpiękniejszy nie jest ale to rodowity Japończyk i naprawdę bezawaryjny.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2009, 17:16

Sebastianos napisał(a):W takiej cenie mogę polecić Suzuki Swift :) Najpiękniejszy nie jest ale to rodowity Japończyk i naprawdę bezawaryjny.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie pchaj się w to g...o te suzuki z linku powypadkowe jest na pierwszy rzut oka
ma elektrykę klimę a poduszki ani jednej nie ma coś to dziwne a i jeszcze jedno z tyłu nie ma śladu po logo marki ani nazwie modelu kolejna podejrzana rzecz a tylne lampy też ani trochę nie wyblaknięte co w aucie z 1995r jest po prostu dziwne
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Yaris Hybrid-R concept
    Yaris Hybrid-R będzie pojazdem koncepcyjnym, pokazującym rozwój technologii hybrydowej w kierunku znakomitych osiągów i najwyższego poziomu przyjemności z jazdy. Model bazuje na 3-drzwiowej wersji Yarisa. Pod ...
    Samochody Toyoty otrzymają karty SIM
    Japoński operator telekomunikacyjny KDDI będzie dostarczał karty SIM do połączonych w sieci samochodów Toyoty. Nowe karty umożliwią globalną komunikację i wymianę danych między autami. Do 2020 roku Toyota zamierza ...

25 Lip 2009, 17:37

Kolego przykładowy, podglądowy model, żeby można było zobaczyć o jaki samochód chodzi. Chociaż w cenie 3,5 tys to nie ma co wybrzydzać i trzeba się naszukać żeby znaleźć bezwypadkowy.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2009, 17:40

Ja tylko wyraziłem swoją opinie na temat tego auta
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

25 Lip 2009, 18:02

Generalnie polecam matiza ,brat dostał od matki Matiza z przebiegiem grubo ponad 100 k przebiegu i nie narzeka .Wystarczy wymieniać filtry i olej w terminie i samochód nie zawiedzie .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

25 Lip 2009, 19:27

Alex tego Peugeota sobie daruj a dlaczego?!Daruj sobie i już :!: Lepszymi samochodami zdecydowanie w tej cenie są NISSAN MICRA,OPEL CORSA.Matiz może być ale czy kupi w tej cenie 97 rocznik?!Ja celowałbym w Corsę B.Pytasz o tę Fiestę,ten silniczek jest najbardziej polecanym do jazdy miejskiej ,samochodzik niezły.Poszukaj jeszcze OPLA CORSY B.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Lip 2009, 20:18

No ok Panowie będzie corsa tylko teraz z jakim motorem lepiej brać 1,2 czy 1,4 a może diesel no i na co zwrócić uwagę przy kupnie??
alexkret
Początkujący

25 Lip 2009, 20:36

1,2 to nie wiem czy nie bedzie mało , a Diesla nie bo to nic nieda i tak bedzie paliwo szło niestety ale w bardzo małych ilościach o ile wiem to Corsa ma 2 silniki Diesla 1.7D,1.5D nie pamietam ale chyba jeszcze jest z Turbo .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Lip 2009, 20:45

a co myślicie o takim: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
alexkret
Początkujący

25 Lip 2009, 20:59

Czemu nie ,chociasz myśle że tych Cors można dużo znaleść
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Lip 2009, 21:40

Alex głównym problemem może być korozja,poza tym polecam silnik benzynowy 1.4 8V,jest mocniejszy od 1.2 o 15KM a pali tylko odrobinkę więcej,zwróć uwagę tylko na wycieki oleju,ten silniczek możesz zagazować,producent, uwaga :!: (bo raczej nigdzie tego nie wyczytasz, chyba że masz kumpla w ASO OPLA np,lub wyśsiesz sobie to z palca :wink: ) zaleca tylko instalację LANDI RENZO która najlepiej nadaje się do zagazowania tego silnika.Ten silniczek na trasie pali ok.5l,średnio 7,instalacja gazu wskazana.Możesz rozważyc rownież zakup Peugepta 306 Diesel ,też mozesz go wyrwac za ok.3.5 tysiaka.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)