Peugeot 206 1,9 D 99' Czarny olej głośny silnik

28 Maj 2013, 17:56

Witam, przymierzam się do kupna peugeota 206 1999r silnik to 1,9 Disel po wstępnych oględiznach i przejażdżce samochód wygląda OK żadnych luzów, stuków w zawieszeniu ani w kierownicy, w silniku koleś wymieniał pompe i coś tam roibł nie dawno. Facet jest mechanikiem przez co mam dystans do auta bo ma je od pół roku a sprzedaje jak mówi bo za dużo aut a żona woli jeździć meganką (pierwszej generacji dziwne ze nie woli peugota).

1.Silnik chodzi głośno, wcześniej miałem passata B5 1,9 TDI i chodził dużo ciszej. Ten silnik chodzi tak samo nawet może głośniej niż 2,5 TD Od opla frontery (terenówka mojego ojca którym jechaliśmy z 1997r). Facet twierdzi ze przy zwykłych silnikach silnikach to normalne że tka sobie klekoczą głośno (silnik był zimny ledwo co rozgrzany, pojeździliśmy ok 5 min)

2.Olej facet w silniku i filtry wymieniał 19 stycznia 2013 roku a teraz jak sprawdzałem jego stan to ten olej jest mocno czarny, wyglaa jak zużyty ale facet twierdzi ze w dislowskich silnikach to normalne ze wymienia sie olej i juz po parudziesięciu kilometrach jazdy robi sie czarny to prawda ?
Hobik
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrów Wlkp

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...
    Największy pakiet mocy: silnik - Audi RS 6 Avant
    Jednostka napędowa 4.0 TFSI montowana w nowym Audi RS 6 Avant rozwija 441 kW (600 KM) mocy oraz moment obrotowy 800 Nm dostępny w wysokim zakresie od 2100 do 4500 obr/min. Od 0 do 100 km/h to sportowe kombi rozpędza się w ...