28 Maj 2013, 17:56
Witam, przymierzam się do kupna peugeota 206 1999r silnik to 1,9 Disel po wstępnych oględiznach i przejażdżce samochód wygląda OK żadnych luzów, stuków w zawieszeniu ani w kierownicy, w silniku koleś wymieniał pompe i coś tam roibł nie dawno. Facet jest mechanikiem przez co mam dystans do auta bo ma je od pół roku a sprzedaje jak mówi bo za dużo aut a żona woli jeździć meganką (pierwszej generacji dziwne ze nie woli peugota).
1.Silnik chodzi głośno, wcześniej miałem passata B5 1,9 TDI i chodził dużo ciszej. Ten silnik chodzi tak samo nawet może głośniej niż 2,5 TD Od opla frontery (terenówka mojego ojca którym jechaliśmy z 1997r). Facet twierdzi ze przy zwykłych silnikach silnikach to normalne że tka sobie klekoczą głośno (silnik był zimny ledwo co rozgrzany, pojeździliśmy ok 5 min)
2.Olej facet w silniku i filtry wymieniał 19 stycznia 2013 roku a teraz jak sprawdzałem jego stan to ten olej jest mocno czarny, wyglaa jak zużyty ale facet twierdzi ze w dislowskich silnikach to normalne ze wymienia sie olej i juz po parudziesięciu kilometrach jazdy robi sie czarny to prawda ?