06 Maj 2013, 01:55
Witam.Chcę kupić Pegueota 307 i znalazłem w necie model z 2005 roku po liftingu-hatchback,pierwsza rejestracja marzec 2006 r (kupiony w salonie w Polsce,jeden właściciel).Silnik to benzyna 1.4, 88 km-mi taki wystarczy.Samochód ponadto posiada instalację gazową.Sęk w tym,że samochód ten ma przejechane około 192.000 km i nie wiem czy to dużo czy mało jak na samochód, który pierwszy raz był zarejestrowany 7 lat temu-wychodzi więc około 30.000 km rocznie i boję się że taki przebieg to dużo jak na ten rocznik i tym bardziej ,że to silnik benzynowy.Zaznaczam ,że wizualnie samochód naprawdę ładny ale czy taki przebieg to nie problem dla tego silnika (1.4 benzyna , 88KM)? Boję się ,że po tylu kilometrach silnik może niedługo paść tym bardziej,że jest też zamontowany od 2011 r LPG a jak "ogólnie" wiadomo, LPG też szybciej "zużywa" silnik.
Czy ktoś ma podobny model i rocznik i z podobnym silnikiem? Czy z takim przebiegiem silnik powinien jeszcze trochę pojeździć czy raczej "padnie" po kilku,kilkunastu kolejnych tysiącach?