REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ja bym obstawiał pierwszą sondę lambda. Sprawdzałeś jak ona pracuje, jakie generuje wykres na rozgrzanym silniku?mariuszaerox napisał(a):Bo wychodzi usterka układu wtryskowego
Ale wtedy po wymianie coś się poprawiło?mariuszaerox napisał(a):tyle że 2 lata temu była zmieniana i w sumie efekty były podobne ?
Masz podmienioną czy cały czas starą na której wcześniej problem występował? Jeżeli problem był z sondą i np. z jednym wtryskiem to przy podmianie całej listwy na wadliwej sondzie mogło nic się nie zmienić tzn. mogłeś nie zauważyć różnicy.mariuszaerox napisał(a):podmieniałem całą listwę z wtryskami
No to jest loteria, bo nawet jak kupisz używki dobre to może się okazać że popracują miesiąc, dwa i pojawią się problemy. Tu nikt ci nie da dłuższej gwarancji. Tym bardziej jak nie wiadomo ile np. one leżą nie używane. Już lepiej sprawdzić koszt regeneracji, wychodzi trochę taniej niż nowe i gwarancja jest przynajmniej na rok, często bez limitu kilometrów.mariuszaerox napisał(a):No a jest sens się bawić z używanymi wtryskami ? Bo to drugie używki mam