REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak nie masz drugiego to powinieneś dorobić sobie taki sam kluczyk bo na dłuższą metę nie da się tak funkcjonować.Cliomaster94 napisał(a):Otóż zepsułem sobie owy kluczek, rozpadła mi się obudowa i ten przycisk od zamka centralnego na płytce mi odpadł (gdzieś go zgubiłem)
Nie idzie przekręcić bo potrzeba do tego trochę siły i momentu który wykorzystywałeś dzięki obudowie kluczyka. Mając sam grot możesz nie przekręcić zamka nawet jak jest sprawny. Przycisk ci odpadł z płytki czy tylko da gumka która na nim jest? Wrzuć może zdjęcie grotu i reszty zobaczymy jak to wygląda.Cliomaster94 napisał(a):największy problem jest w tym, że nie zamknę samochodu. Pilotem nie da rady, bo odpadł przycisk z płytki, a gdy włożę grot do zamka w drzwiach to za nic nie idzie go przekręcić w żadną stronę, zarówno od strony kierowcy
Może nie do końca był wciśnięty grot, tam raczej nie ma innej blokady która by uniemożliwiła przekręcenie kluczyka.Cliomaster94 napisał(a):próbowałem nawet kombinerkami przekręcać ten grot i nie ruszył, jakby jakaś konkretna blokada była w środku
Cliomaster94 napisał(a):Z płytki odpadł mi przycisk, a zanim go zdążyłem przylutować, no to go zgubiłem