Peugeot 206 jako pierwsze auto dla kobiety - odpowiednie?

26 Sty 2010, 19:53

Co Audi to Audi! Ale na a3 w zadbanym stanie wizualnym jak i technicznym to trzeba dać ponad 10tys .. Też mi się ta audi podobała i na pierwsze auto taką właśnie chciałam ale przekraczało to finanse! ;)
Anadena
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Trójmiasto

26 Sty 2010, 19:58

a9aaa napisał(a):auto w 100% sprawne . nie walniete i wq.
doklasnie to nie wiem ale chyba 8-9 tys. zl. bez oplat za sam samochod. nie wiem czy ten kolego mojego taty cos wezmie jak cos to oni sie miedzy soba dogadaja.

Patrząc wg. cen rynkowych to jest niemożliwe, żeby sprawny Seat Leon kosztował 8 tys. zł. Także, jeżeli Ty masz dojścia do takich samochodów, to poproszę o kontakt. Bo albo ktoś Cie robi w jajo (np. koleżanka), albo to jest auto kradzione. Za Seata Leona w benzynie w niezłym stanie trzeba dać minimum 15 tys. zł.

a9aaa napisał(a):teraz chyba najpowazniej mysle o audi a3 ;] co o nim myslicie?

Nie wiem jak zareagują na to koledzy, ale ja nie wiem co Ci radzić. Audi A3 za 8 tys. zł to wg. mnie wrak do skasowania, a nie samochód.
Jeżeli Ty dostaniesz za taką kasę sprawne auto, to albo to jest jakiś przekręt, albo sprzedawca jest skończonym idiotą.
Generalnie - super auto. :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 20:07

powiedzmy szczerze ze za te pieniadze zadnego z tych aut nie kupi za audi musialby dac 12tys minimum, za 206 przynajmniej 10tys, a za golfa chociaz 11-12tys, inaczej to auto dluzej bedzie stalo u mechanika niz on tym bedzie jezdzil majac 8kola rozejzalbym sie za czyms innym bo za te pieniadze ww modelami za ta kase nie pojezdzi :!:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

26 Sty 2010, 20:10

Spoko, spoko, zaraz któryś mądrala wlepi tu jakąś "bezwypadkową" A3 za 8 tyś bo przecież na allegro są ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Sty 2010, 20:51

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Za polo trzeba się też dobrze rozglądać bo ceny są bardzo zróżnicowane .. A ta wygląda całkiem fajnie!
Anadena
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Trójmiasto

26 Sty 2010, 21:04

Za 8-10tys. to będzie A3 co najwyżej po dachowaniu, albo takie w którym 14 właścicieli zrobiło już łącznie 600tys. km w tym ostatni Turek woził na tylnej kanapie mięso na kebaby :razz:

Bierz VW Golfa, to praktycznie to samo co Audi A3, ta sama płyta podłogowa, zawieszenie (chociaż może mieć inne nastawy tak że jeden zdaje się miększy lub twardszy) i te same silniki, a Golfa już znajdziesz rozsądnego w cenie do 10tys. :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model AA – pierwszy samochód Toyoty powstał 85 lat temu
    Toyota AA, pierwszy model w historii największej japońskiej marki, jest starsza od samej firmy. Dokładnie o rok starsza. Kiichirō Toyoda uruchomił linię produkcyjną swojego pierwszego samochodu dokładnie w kwietniu 1936 roku. ...
    Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
    Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...

26 Sty 2010, 21:08

ACSznycel napisał(a):Za 8-10tys. to będzie A3 co najwyżej po dachowaniu, albo takie w którym 14 właścicieli zrobiło już łącznie 600tys. km w tym ostatni Turek woził na tylnej kanapie mięso na kebaby :razz:

Ale co Ty piszesz! Na pewno można trafić okazję trzeba tylko szukać. Za 8 tyś na pewno znajdzie się bezwypadkową A3 z niedużym przebiegiem bo przecież mało kto robi więcej jak 10 tyś km rocznie. :twisted:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

27 Sty 2010, 10:16

oj chlopaki nie sugerujcie sie cena jaka podalam . jak to powszechnie wiadoma kasa zawsze sie da zorganizowac;p
lepiej podpowiedzcie mi jesli chodzi o modele. . .
czy ktos z was jezdzil tymi autami?
a9aaa
a9aaa
Nowicjusz

Miejscowość: Gorzów Wielkopolski

27 Sty 2010, 19:10

Auta którymi się interesujesz,to oczywiście bardzo fajne samochody. Problem w tym,że naprawdę prędzej pójdę na drugą stronę ulicy po piwo na uszach,niż kupię dobry egzemplarz takiego auta za 8k.
Naprawdę uwierz ogółowi społeczności na tym forum,która to do Ciebie pisze bezinteresownie.
Nie ładuj się w to !!!
Lepiej kupic krajowe Punto II za 10k ...
No chyba ,że masz plan wziąc sprowadzoną furę i pchac je za chwilę dalej z zyskiem. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

28 Sty 2010, 16:28

ok ;]
dzieki za kom.
a wracajac do mojego poprzednigo pytania czy ktos z was ma audi a3?
:roll:
a9aaa
a9aaa
Nowicjusz

28 Sty 2010, 16:42

Mój wujas ma 1,9 TDI-110KM
Bardzo fajnie jezdzi ale ostatnio padł przepływomierz. Poza tym ma wersję 3-drzwiową i wcale się łatwo tam nie wsiada do tyłu. Natomiast jak pojechał po szafę do butów do meblowego,to dzwonił z parkingu żebym przyjechał swoim autem,bo u niego nie mieści się ona przez otwór bagażnika. Tak więc do jeżdżenia super ale inne walory ,to już nieco gorzej.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Sty 2010, 12:21

aha ok ;]
ale ja nie bede jezdzila z tylu ;p wiec to dla mnie nie minus ;p
a9aaa
a9aaa
Nowicjusz

29 Sty 2010, 14:00

A ja ze swojej strony przedstawię coś takiego. Co ty na to koleżanko ? :)
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS

29 Sty 2010, 21:24

Audi A3 i A4 w cenie około 10tys. sobie odpuść, szczególnie to A4 z tego ogłoszenia, VW Golf i Passat to takie same konstrukcje i jeżdżą tak samo i mają większość tych samych części, a będą nowsze lub tańsze :razz: Toyotka Avensis jest ok, aczkolwiek do miasta możesz Corollę, zawsze mniejsza mniej pali i łatwiej się parkuje :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

01 Lut 2010, 08:16

vw
nie powiem ladne autka ale ja wole hatchbacki ;]
a9aaa
a9aaa
Nowicjusz