Peugeot 206 silnik spala olej i dymi, jaki moze byc efekt?

24 Mar 2014, 22:57

Witam, z faktu ze jestem kobietą i nie znam się w ogóle na samochodach to chciałam zapytać jaki może być efekt w trakcie jazdy gdyż jestem zmuszona przejechać samochodem 140 km i boje się czy nie zapali mi się w czasie jazdy. Problemem jest palenie oleju przez silnik. Mechanik powiedział mi ze "silnik pobiera olej, do remontu jest cały silnik gdyż tak dymi w silniku aż wywala korek od silnika". Dodam ze samochód dość intensywnie dymi białym dymem i wydziela smród spalenizny przy dodawaniu gazu i po przejechaniu dłuższego dystansu. Bardzo proszę o szybką odpowiedz bo nie wiem co mam robić. Czy istnieje możliwość zapalenia się samochodu jak będę jechała te 140 km starając się jechać jakieś 70-80km/h? Czy muszę robić jakiś postój?
sheee
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 1986
Auto: peugeot 206
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...