Suzuki Swift 1.3 GLX Ssanie

24 Mar 2014, 22:58

Witam

Jestem posiadaczem Suzuki Swifta 94r wersja przed liftem z silnikiem 1.3 glx z 68km. Wersja na gaźniku.

A mianowicie chodzi o to że jak auto uruchomie to załącza sie na początku ssanie a następnie obroty spadają do 1,400 - 1.200. Gdy wrzucam 1 bieg i dodaje gazu czuje jak by auto samo rwało się do przodu. Nie dodając gazu auto przyśpiesza a obroty wskazują 2.tys. gdy zmieniam bieg z 1.na 2 czy z 2 na 3 obroty wzrastają do prawie 3.tys. Nawet gdy puszcze go na luz wtedy też obroty wzrastają.

-olej sprawdzam co tydzień więc poziom oleju jest wporządku nie ma żadnych kropek jest czysto.
-płyn w zbiorniczku do chłodnicy jest petrygo wlewany (wgle go nie ubywa)
-spalanie masakrycznie wzrosło robiąc 50km spalił mi 9l benzyny
-dając gaz w podłoge auto zamula zaczyna przerywać
-dając nawiew ciepłego powietrza do kabiny lub na szyby nie ma ciepłego powietrza jest zimne
-wskaźnik temperatury silnika pokazuje cały czas 0 stopni

Na początku myślałem że to termostat więc go wymienilem na nowy niestety dalej problem jest ten sam , nie ma ciepłego powietrza w kabinie auto nie grzeje i nie ma mocy. Wykluczyłem uszczelke pod głowicą bo nie ma oleju w chłodnicy czy na bagnecie.

Pozdrawiam Maciek
Maciequ
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 1994
Auto: Suzuki Swift 94r
Silnik: 1.3 GLX 68km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...