Peugeot 206cc czy volkswagen beetle?

25 Cze 2012, 10:49

ktore auto lepsze peugeot 206cc czy volkswagen beetle? mam dylemat,niewiem ktore autko kupic :)
Ewelinka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 10 1987

25 Cze 2012, 11:21

Oba to lansowozy z plebejskimi korzeniami :wink:
W 206 CC na pewno plusem jest możliwość jazdy z otwartym dachem za to poważnym minusem to, że jest praktycznie dwuosobowy.
Beetle z kolei jest praktyczniejszy i bardziej komfortowy.
W przypadku Peugeota bardzo trzeba uważać by nie kupić auta powypadkowego, problemy z dachem murowane a to dość droga zabawa.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Cze 2012, 14:19

Dzieki za odpowiedz:) moze ktos jeszcze mial mozliwosc stycznosci z tymi autami i pomoglby mi w dylemacie:) :) bede wdzieczna :* :mrgreen: :mrgreen:
Ewelinka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 10 1987

25 Cze 2012, 14:31

Racja, droga zabawa ze względu na elektrykę no i sam Peugeot też nie należy do bezawaryjnych.. Plus to szpan i otwarty dach i to mi się podoba:)
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpieczna jazda po zmroku
    Jesienią dni stają się coraz krótsze, dlatego kierowcy częściej prowadzą auto już po zmroku. Jazda w takich warunkach jest o wiele trudniejsza niż przy świetle dziennym, zwłaszcza w miejscach nieoświetlonych latarniami ...