Peugeot 207, 1.4; 88KM - jaki gaz, jaka cena instalacji?

22 Lip 2019, 22:43

Witam. Rozważam kupno Peugeota 207 i moją główną bolączką jest to, czy kupić samochód w benzynie i sam przerabiać na gaz czy kupić gotowca z gazem? Co sądzicie? Jaki może być orientacyjny koszt instalacji LPG do silnika 1.4, 88KM?
fcbcule
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Lip 2019, 23:49

Kup benzynę i zamontuj instalację lpg. Jeśli szukasz auta już z zamontowaną to nie kup jakiejś zajechanej.... Szukałbym Brc lub Zavoli...
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

24 Lip 2019, 19:59

zdecydowanie lepiej kupić bez lpg i zamontować co w twojej okolicy jest serwisowane, jeżeli szukasz auta z instalacją omijaj brc bardzo droga w utrzymaniu po okresie gwarancji..
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

27 Lip 2019, 13:05

djkranc napisał(a):omijaj brc bardzo droga w utrzymaniu po okresie gwarancji..

Raczej bardzo żywotna i nie sprawiająca problemów.. Mówi to użytkownik, a nie opiniotwórca.
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna

28 Lip 2019, 21:46

Pyreks napisał(a):Raczej bardzo żywotna i nie sprawiająca problemów.. Mówi to użytkownik,

Każdy ma swoje zdanie, doświadczenie z instalacjami mam od kilku lat i wiem że instalacja brc jest coraz bardziej zawodna a z racji tego iż jest typowo włoska bardzo droga w serwisowaniu
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...